07 / 07 / 2024

elektrik borcu için gerekli evraklar

elektrik borcu için gerekli evraklar

Torba Yasa kapsamında elektrik borcu yapılandırması da bulunuyor. Elektrik borcu affından yararlanmak için Kanunun yayımlandığı Eylül 2014 tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar başvuru yapılması gerekiyor. İşte elektrik borcu taksitlendirme 2014...

Elektrik ve doğal gazda çift haneli zamlar için tarih belli oldu! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Sürekli olarak artan enflasyon rakamları dar gelirli vatandaşların geçim sıkıntısı giderek daha da artırırken, şimdi de elektrik ve doğal gazda çift haneli zamlar için düğmeye basıldı.

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

'Gram altın için uyarım var' diyen İslam Memiş altın borcu olanlara seslendi: İnanmayın...

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrası düşüşe geçti. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki düşüşün kalıcı olup olmayacağını araştırırken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Gram altın için uyarım var'' diyerek altın borcu olanları uyardı. İşte o açıklama...

2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? SGK yapılandırma ödemeleri nereden yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılandırma ödemeleri takvimi merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? Yapılandırma neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Klima satın alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeli? Elektrik tasarrufu için neler yapmalı?

Bütçesi uygun olanlar sıcaklar bastırmadan klima satın almak için şimdiden piyasa araştırmasına başladı. Ancak seçim yaparken fiyat avantajının yanı sıra daha az enerji sarfiyatı yapan modeller öne çıkıyor.

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturası düzenlenmesi! İşte detaylar!

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturasında düzenlemeye gidildi. İşte detaylar!

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Sizin için çözüm yolu olabilir

Kredi kartı borcu olan vatandaşlar bu borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Kredi kartı borcu olan vatandaşlar için önemli bir çözüm yolu önerildi. Ancak uygulayıp uygulamamak size kalmış.

Dolar için yeni rekor geldi! Dev banka peş peşe açıkladı! Tüm rakamları unutun! Dolar borcu olanlar yandı!

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeler yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. 19 TL'ye kadar dayanan doların ne kadar olacağı merak ediliyor. Dolar için yeni rekor geldi! Dev banka peş peşe açıkladı! Tüm rakamları unutun! Dolar borcu olanlar yandı!

İslam Memiş altın için yükseliş tarihi verdi! Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, son 4 haftadır düşüşe geçen altın için yükseliş tarihi verdi. Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Elektrik faturasını azaltmak için dikkat edilmesi gereken 7 önemli konu! Bunları yaparsanız faturanız düşer!

Gelen son zamların ardından vatandaşlar elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını arıyor. Peki kabarık faturaları azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte faturayı azaltmanın 7 yolu...

Gram altın için yeni rota belli oldu! Altın Kahini İslam Memiş kesin net konuştu! Sakın altın borcu yapmayın

Altın Kahini İslam Memiş, gram altın için yeni rotayı açıklayarak yatırımcılara ''sakın altın borcu yapmayın'' diyerek vatandaşları uyardı.

Bankalar peş peşe açıklıyor! EYT mensuplarına borçları için kredi geliyor!

Önümüzdeki mart ayında ilk maaşını almayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarını çok sevindirecek bir gelişme daha yaşandı. Buna göre, EYT kapsamında emekli olmak isteyen ancak ödemesi gereken borcu için nakit parası olmayana kredi müjdesi geldi. Bankalar bu konuda peş peşe harekete

elektrik borcu için gerekli evraklar Haberi

elektrik borcu için gerekli evraklar

Elektrik borcu taksitlendirme 2014!

6552 sayılı Torba Yasa kapsamında elektrik borcu yapılandırması da bulunuyor. Elektrik borcu affından yararlanmak için Kanunun yayımlandığı 11 Eylül 2014 tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar (30.11.2014) abonesi olunan elektrik dağıtım/perakende satış şirketinin ilgili birimlerine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Aksi halde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


TEDAŞ'ın elektrik tüketiminden kaynaklanan alacaklarından, vadesi 30/04/2014 tarihi itibariyle geldiği halde, ilgili Kanunun yayımlandığı 11.09.2014 tarihi itibayiyle ödenmemiş olanların asıllarına, ilgili Kanunun yayımlandığı 11.09.2014 tarihine kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar taksitlendirmeye esas alınıyor. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketiminden kaynaklanan alacaklara Yİ-ÜFE aylık değişim oranları uygulamadan taksitlendirmeye esas tutar belirlenir.


Elektrik borcu peşin ödeme:

Torba yasanın hükümlerine göre hesaplanan tutarın ilk taksit ödeme süresi içerisinde tamamen ödenmesi halinde, bu ödeme peşin...