29 / 04 / 2024

elektrik borcundan kim sorumlu

elektrik borcundan kim sorumlu

Bir ev satın aldığınızı ve eski ev sahibinin elektrik borcunun çıktığını farz edelim. Bu durumda, eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur? Eski elektrik borcundan kim sorumlu?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

Elektrik faturasını gören fenalık geçirecek! Kim ne kadar fatura ödeyecek?

Konutlarda kullanılan elektrik fiyatları, 1 Eylül’den itibaren yüzde 20 zamlandı. Zamlı faturalar ay sonu itibariyle tüketicilere ulaşmaya başlayacak. Peki, kim ne kadar fatura ödeyecek? Elektrik zammı sonrası faturalar ne kadar gelecek?

Elektrik faturalarında müjde! İndirim geldi! Mart'ta kim ne kadar elektrik faturası ödeyecek?

Elektrik faturalarıyla ilgili beklenen indirim kararı geldi. Peki elektrik faturalarında neler değişecek? Elektrik faturaları düşecek mi? Kimler ne kadar fatura ödeyecek? İşte tüm ayrıntılar...

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek!

Yeni yıla girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında kademeli tarife ile abonelerin elektrik tüketimleri limiti altı ve üstü olarak iki kategoriye ayrılarak ayrı hesaplanacak.

Yeni Karayel Yapı İnşaat Taahhüt  Kim.Pla.Ham.Ltd.Şti. kuruldu!

Yeni Karayel Yapı İnşaat Taahhüt Çelik Metal Turizm Nakliye Elektrik Elektronik Kim.Pla.Ham.Ltd.Şti. bugün Bağcılar’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Olgun Karayel tarafından kuruldu. 

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur?

Bir ev satın aldığınızı ve eski ev sahibinin elektrik borcunun çıktığını farz edelim. Bu durumda, eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur? Eski elektrik borcundan kim sorumlu?

Elektrik dağıtım şirketi, borcu olmayan aboneyi icraya verdi!

TEDAŞ’tan elektrik dağıtımını borçlarıyla birlikte devralan özel dağıtım şirketleri, ödenmemiş tek abonenin borcundan dolayı isim soyadı benzerliği olan bütün abonelere haciz gönderiyor. Elektrik dağıtım şirketi, borcu olmayan aboneyi icraya verdi...

Zemin etüdünü kim yapar?

Yer altı tabakalarının durum, konum, jeolojik yapı türü, derinlik, kalınlık, yoğunluk, elektrik özdirencinin deprem karşısında göstereceği tepkiyi tespit etmek amacıyla zemin etüdü çalışmaları yapılıyor. Peki, Zemin etüdünü kim yapar?

Aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi?

Konut aldığınızı ancak, konutun eski malikine ait ödenmemiş aidat borçları olduğunu farz edelim. Bu durumda aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi? Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir?

Kim Kardashian Beverly Hills'te 40 bin dolara ev kiraladı!

Ünlü televizyon yıldızı Kim Kardashian, Beverly Hills'te 40 bin dolara ev kiraladı

Gölköy Elektrik ve Elektronik Telekom şirketi kuruldu!

Gölköy Elektrik ve Elektronik Telekom İnşaat Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu

elektrik borcundan kim sorumlu Haberi

elektrik borcundan kim sorumlu

Eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikleri bulunuyor. Bu abonelikler, kullanıcı adına yapılıyor. Meskende eğer kiracı varsa, abonelik giderlerinden kiracı sorumlu oluyor.


Eğer kiracı yoksa malik kendisi oturuyorsa, yine abonelik faturalarından malik sorumlu oluyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ve eski ev sahibinin elektrik borcunun çıktığını farz edelim. Bu durumda, eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur? 


Yargıtay'ın bu konuda aldığı kararlar gereğince eski ev sahibinin borcundan yeni malik sorumlu olmuyor. Yeni malik kendi adına yeni abonelik açtırmak için yetkili birimlere müracaat edebiliyor.


T.C.

YARGITAY

Hukuk Genel Kurulu


E:2005/9-90

K:2005/57

T:23.02.2005


ÖZET: Dava, menfi tespit ve istirdat talebine ilişkindir. Kural olarak abonelik sözleşmesi kimin adına ise elektrik tüketim bedellerinden o şahıs sorumludur. Yeni abonelik talep...