04 / 05 / 2024

elektrik cezaları

elektrik cezaları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) EPDK'nın 2013 yılı faaliyet raporu yayımlandı. EPDK tarafından 2013'te verilen idari para cezalarının tutarı 1 milyar 35 milyon lira oldu.

Elektrik ve doğalgazda şok gelişme! Yüzde 123 arttı!

Doğalgaz, petrol, LPG ve elektrik piyasalarında gelecek yıl uygulanacak idari para cezaları, yılbaşından geçerli olmak üzere yüzde 122,93 artırıldı.

Elektrik ve doğalgaz abonelerine 2023 şoku! Yüzde 123 zam yapıldı!

Milyonlarca elektrik ve doğal gaz tüketicisi bu habere üzülecek. Elektrik, doğal gaz, LPG ve petrol için uygulanan para cezalarına 2023’te geçerli olmak üzere yüzde 123 zam yapıldı.

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

Elektrik yaptırım ve cezaları!

6446 sayılı kanunda elektrik yaptırım ve cezalarına da yer veriliyor. Peki, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, piyasada faaliyet gösteren tüzel kişilere hangi yaptırım ve cezaları uyguluyor?

Elektrik para cezaları 2016!

2016 yılında uygulanacak elektrik para cezaları 22 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6446 sayılı Kanunun 16. maddesi uyarınca uygulanacak para cezaları hakkında tebliğ ile açıklandı...

EPDK para cezalarını arttırdı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK), elektrik, doğalgaz, LPG ve petrol piyasasındaki bazı mevzuat ihlallerinde gelecek yıl uygulayacağı idari para cezaları yeniden değerleme oranı tutarında artırıldı.

Enerjide para cezaları arttı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan tebliğler uyarınca, elektrik, petrol, sıvılaştırılmış petrol gazları ve doğalgaz piyasaları yasalarında öngörülen cezalar, yüzde 10.11 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı nispetinde artırıldı.

Özel elektrik şirketleri, sayaç mühürleyemeyecek!

Yargıtay, elektrik dağıtım şirketlerinin yaptığı mühürleme işleminin, yasalara aykırı olduğuna hükmetti. Özel elektrik şirketleri, sayaç mühürleyemeyecek. Şimdiye kadar yapılanlar geçersiz sayılacak. Mühür bozana verilen cezalar silinecek.

Kaçak elektrik ihbarı nasıl yapılır?

Kaçak olarak elektrik tüketenlere bazı cezalar uygulanırken; kaçak elektrik kullanımını ihbar edenlere ise zaman zaman ödül verilebiliyor. Peki, kaçak elektrik ihbarı nasıl yapılır? İşte kaçak elektrik ihbar etme yolları...

Doğalgaz piyasasındaki cezalar artıyor!

EPDK tarafından hazırlanan Elektrik Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılması ve Doğal Gaz Piyasası Hakkında Kanun'un 9. Maddesi Uyarınca 2014 Yılında Uygulanacak Para Cezaları Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı...

Elektrik piyasasındaki cezalar artıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan Elektrik Piyasası Kanunu' nun 16. Maddesi Uyarınca 2014 Yılında Uygulanacak Para Cezaları Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete' de yayımlandı.

DEDAŞ elektrik borcu olanlardan gecikme faizi almayacak!

DEDAŞ elektrik borcu olanlardan gecikme faizi almayacak. Güneydoğu'ya elektrik dağıtımı yapan DEDAŞ, bir kampanya başlatarak 500 bin abonesinin gecikmiş borç cezalarını affetti. Kampanya, Kasım ayı boyunca sürecek.

Taner Yıldız: Depremden sonraki 6 ayda çadır ve konteyner kentlere elektrik faturası gönderilmedi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Van'da meydana gelen depremden sonraki 6 aylık süre içinde çadır kentlerde ve konteyner kentlerde yaşayan herhangi bir vatandaşa elektrik faturası gönderilmediğini söyledi

elektrik cezaları Haberi

elektrik cezaları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) EPDK'nın 2013 yılı faaliyet raporu yayımlandı. Buna göre Kurul tarafından geçen yıl elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarında toplam 3 bin 39 lisans verildi.


Elektrik piyasası için verilen 122 lisansın 12'sini toptan satış, 3'ünü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) dağıtım, 88'ini üretim ve 19'unu otoprodüktör lisansı oluşturdu.


Doğalgaz piyasasında 55 ithalat lisansı, 8 ihracat lisansı, 44 toptan satış lisansı, 4 depolama lisansı, 1 boru hattı iletim lisansı, 19 sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) iletim lisansı, 94 sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) lisansı ve 65 dağıtım lisansı olmak üzere toplam 290 lisans verildi.


Petrol piyasasında bayiliklere verilen lisans sayısı da bin 540 oldu.


LPG piyasasında verilen lisansların 20'sini dağıtıcı lisansları, 20'sini depolama lisansları, 4'ünü karayolu taşıma lisansları, 7'sini boru hattı taşıma lisansları, 2'sini LPG...