28 / 04 / 2024

elektrik dağıtım özelleştirme

elektrik dağıtım özelleştirme

Taner Yıldız, "Elektrik dağıtım hizmetlerinde Türkiye'nin 21 bölgesi tamamen özelleştirildi. Bu, kamu hizmetlerinin özel sektör marifetiyle yürütülmesi demek ama özel sektörü tek başına yalnız bırakmıyoruz" dedi

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Asel Dağıtım Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Asel Dağıtım Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Maltepe’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Gündede tarafından kuruldu.

Aktif Bank’tan elektrik dağıtım sektörüne özel kira sertifikası!

Aktif Bank, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ adına oluşturduğu program çerçevesinde 135 milyon liralık kira sertifikası ihracı yaptı.

İhlas Gayrimenkul'den yenilenen kar dağıtım politikası açıklaması!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret, 2018 ve İzleyen Yıllara İlişkin Kar Dağıtım Politikasını yayınladı...

İhlas Gayrimenkul kar dağıtımı yapacak mı?

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme kar dağıtım politikası gereği kar dağıtımı yapılmaması hususunda, genel kurulu bilgilendirecek. 

Türker Proje 2017 kar payı dağıtım bildirisini açıkladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türker Proje 2017 kar payı dağıtım bildirisini açıkladı.

Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı alıyor!

Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı satın almak için görüşmeler yaptığını açıkladı

Elektrik dağıtımındaki kayıp ve kaçak oranları meclis gündeminde!

Elektrik dağıtımındaki kayıp ve kaçak oranları mecliste konu oldu. Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Karadeniz sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..

Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi başlıyor!

Hefe Enerji, Kıvanç Group ve Etien sponsorluğunda gerçekleştirilecek kongrede, elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği alanın farklı öncelikleri yerli ve yabancı uzmanların katılımında değerlendirilecek.

Türker Proje Gayrimenkul 2015 kar dağıtım tablosunu yayınladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş. 2015 yılı kar dağıtım tablosunu yayınladı. Türker Proje söz konusu tabloyu kamuoyu ve yatırımcıların bilgisine sundu.

Elektrik faturasındaki dağıtım bedeline itiraz!

Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında dağıtım bedeli adı altında tüketiciden alınan ücretin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Elektrik dağıtım bedeli yüzde 250 arttı!

Elektrik şirketleri yeni yılın ilk ayından itibaren elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 oranında gizli zam yaptı. Bu zam faturaya 30-35 lira yansıdı.

Elektrik dağıtımında yeni tarife!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) dolar kurundaki artış nedeniyle “zor günler” geçirdiklerini belirten elektrik dağıtım şirketlerinin beklediği tarife dönemi ve itfa kararlarını açıkladı.

elektrik dağıtım özelleştirme Haberi

elektrik dağıtım özelleştirme


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik dağıtım hizmetlerinde Türkiye'nin 21 bölgesi tamamen özelleştirildi. Bu, kamu hizmetlerinin özel sektör marifetiyle yürütülmesi demek ama özel sektörü tek başına yalnız bırakmıyoruz. Kamunun da denetim görevi var, bunu beraberce yürüteceğiz" dedi.


Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Toplantısı kapsamında kentteki bir restoranda verilen yemeğin ardından yaptığı konuşmada, elektrik dağıtım hizmetlerine değindi.


"Elektrik dağıtım hizmetlerinde bildiğiniz gibi Türkiye'nin 21 bölgesi tamamen özelleştirildi" diyen Yıldız, şunları kaydetti:


"Bu, kamu hizmetlerinin özel sektör marifetiyle yürütülmesi demek ama özel sektörü tek başına yalnız bırakmıyoruz. Kamunun da denetim görevi var, bunu beraberce yürüteceğiz. Türkiye'de yaklaşık 2 milyar liralık özel sektör finansmanıyla beraber yatırımların yapılmasında denetim görevini kamu olarak da göreceğiz. Tabii ki bu hizmetleri çok iyi yapan...