24 / 05 / 2024

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği

Bağlama bedeli artık yok Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzmanları, milyonlarca elektrik abonesinin, dağıtım şirketinden hizmet kalitesindeki aksama nedeniyle tazminat kazanabilecekleri olayları ve tazminat tutarlarını tek tek belirledi.

JP Morgan: ‘Elektrik Dağıtım ve Gayrimenkul’ hisselerinde fırsat var!

Yatırımcılar ve yatırım yapacaklar, değerlenecek hisse ve sektörleri merak ediyor. 238,5 bin takipçili Borsa Filozofu isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından iki sektör paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

EPDK açıkladı! Deprem bölgesindeki elektrik dağıtım firmalarının borçları ertelendi!

EPDK'nin 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen kentlerdeki 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Keyet İnşaat Turizm Enerji Ve Dağıtım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Keyet İnşaat Turizm Enerji Ve Dağıtım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Yetim tarafından kuruldu.

Boztoprak Dekorasyon Ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama Dağıtım Limited Şirketi Kuruldu!

Boztoprak Dekorasyon Ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama Dağıtım Limited Şirketi Arnavutköy’de 10.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Kemal Durak tarafından kuruldu.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Global Sosyal Medya Reklam Tanıtım Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Global Sosyal Medya Reklam Tanıtım Ve Danışmanlık Limited Şirketi Üsküdar’da Bilal Işıldar tarafından kuruldu.

Maravia Yalıtım Ve İzolasyon Limited Şirketi kuruldu!

Maravia Yalıtım Ve İzolasyon Limited Şirketi Beykoz'da Aras Mirzaoğlu tarafından kuruldu.

Book4stay Ulaşım Turizm Tanıtım Ve Reklam Anonim Şirketi kuruldu!

Book4stay Ulaşım Turizm Tanıtım Ve Reklam Anonim Şirketi Beykoz'da Necat Mert Özan ve Muhammet Emre Erdoğan ortaklığında kuruldu.

Çiftçilere ücretsiz dağıtım başladı! 15 ayrı başvuru merkezi oluşturuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Kemerburgaz’daki İSTAÇ Katı Atık Merkezi’nde, atıkların geri dönüşümüyle ısıtılan seralarda ürettiği fideleri, İstanbullu çiftçilere ücretsiz dağıtıyor. Dağıtım için 15 ilçe ve 166 mahallede başvuru noktası kuruldu.

Benzin ve motorine gizli zam! Dağıtım şirketleri durmuyor!

Akaryakıt fiyatlarına, üç haftadır üçüncü “gizli” zam uygulandığı belirlendi. İşte akaryakıt dağıtım şirketlerinin yaptığı o zamlar...

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO 2021'in ilk 9 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun hasılatı, 2021'in ilk 9 ayında yüzde 16,4 arttı ve 3 milyar 958 milyon 386 bin 450 TL oldu.

İntek İnşaat Petrol Dağıtım Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

İntek İnşaat Petrol Dağıtım Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. İntek İnşaat Petrol Dağıtım Tarım Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli Maltepe’de yapıldı.

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği Haberi

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzmanları, milyonlarca elektrik abonesinin, dağıtım şirketinden hizmet kalitesindeki aksama nedeniyle tazminat kazanabilecekleri olayları ve tazminat tutarlarını tek tek belirledi. 35 milyon dolayında konut abonesini ilgilendiren 'Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği 'nde sağlanan haklar şöyle: 


- Günlük bildirimli bile elektrik kesintisi süresi 12 saati geçemez. Bu süreye uyulmazsa konut abonesinin 50 TL, diğer - abonelere 100 TL tazminat hakkı doğar. 

Fatura son ödeme tarihinden en az on gün önce iletilir. Bu süreye uyulmazsa kullanıcından sadece faturanın anaparası tahsil edilir. Kesme yapılmışsa kesmebağlama bedeli alınmaz. 

- Dağıtım şirketinden kaynaklanan gerekçelerle) Kullanıcı zararı gerekçesiyle yapılan başvurunun 20 iş günü içerisinde sonuçlandırılması gerekiyor. Bu süreye uyulması halinde konut abonelerine 25 TL, diğer abonelere 60 TL ödenir. 

- Müşteri...