30 / 04 / 2024

elektrik indirimi nasıl alınır

elektrik indirimi nasıl alınır

Şehit ve gazi yakınlarına sunulan imkanların arasında elektrik indirimi yer alıyor. Peki elektrik indirimi nedir? Elektrik indirimi nasıl yapılır? Elektrik indirimi için gerekli evraklar nelerdir?

EYT'liler aman dikkat! Prim indirimi nasıl olacak? Prim indiriminden kimler faydalanacak?

EYT'liler aman dikkat! EYT'liler için prim indirimi nasıl olacak? Prim indiriminden kimler faydalanacak? İşte tek tek açıklanan o detaylar...

Apple eğitim indiriminden nasıl yararlanabilirsiniz?

Öğrenciler, Apple'ın sunduğu eğitim indirimi sayesinde uygun fiyatlı ürünler satın alabilirler; ancak, Apple eğitim indirimi nasıl kullanılacağı konusunda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Elektrik faturalarının belli bir ödenme tarihi vardır. Eğer bu süre aşılırsa ne olur? Peki Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023? İşte yanıtlar!

İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? 

İstanbul'da doğalgaz fiyatlarına yüzde 12,13 oranında indirim yapılacağı duyuruldu. Peki, İstanbul'da doğalgaz indirimi faturaya nasıl yansıyacak? İndirim ne zaman geçerli olacak? İşte detaylar...

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

E-devlet elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile sosyal destekleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle elektrik yardımının nasıl yapıldığı konusu çok sık araştırılmaktadır. İşte konuya dair merak edilenler!

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Faturalarda yazan tutar her ay düzenli olarak ödenmektedir. Ancak bazen gözden kaçabilir veyahut unutulabilir. Böyle durumlarda “Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” işte detaylar!

Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim?

Elektrik, doğalgaz, su ve internet faturaları her ay hanelere gelmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ile faturalar da dijitalleşti. “Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim? sorusu da bu çerçevede çok sık sorulan sorular arasındadır. İşte öğrenme yolu!

Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır? Hemen başvurun!

Artan faturalar ile birlikte faturalarını ödemekte zorlananlara vatandaşlara çeşitli yardımlar sağlanıyor. Maddi durumu yetersiz kişiler, devletten elektrik faturası yardım desteği alabilirler. Peki elektrik faturası desteği nasıl alınır? İşte detaylar…

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Su aboneliği başvurusu nasıl yapılır? Su aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Yeni bir ev satın alanların, kiraya çıkacakların ya da iş yeri açacakların öncelikli olarak elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini açtırmaları gerekiyor. Peki, Su aboneliği başvurusu nasıl yapılır? Su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Yüksek elektrik faturalarına çözüm bulundu! Elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte fatura azaltmanın yolu...

Son zamanlarda yüksek elektrik faturaları sık sık gündeme geliyor. Vatandaşlar son zamanlarda elektrik faturalarını düşürmenin yollarını araştırmaya başladı. Peki elektrik faturaları nasıl düşürülür? İşte ayrıntılar...

elektrik indirimi nasıl alınır Haberi

elektrik indirimi nasıl alınır

Elektrik indirimi nedir?

Şehit ve gazi yakınlarına sunulan imkanların arasında elektrik indirimi yer alıyor. Söz konusu elektrik indirimi ile faturalarda %40 oranında indirim şeklinde indirim uygulanıyor.


Bu yardımdan yararlanılabilmesi için, gazi ya da gazi yakını veyahut şehit yakını olunduğunun belgelenmesi gerekiyor.


Şehit ve gazi indiriminden kimler faydalanır? Nereye başvurmalıyız? Gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Şehit aileleri (karı, koca, çocuk, ana, baba) ve muharip/malul gazinin kendisi ile vefat etmiş ise dul eşi, şehit ailesi ve gaziler için yapılmakta olan indiriminden yararlanır. 


Şehit indiriminden faydalanmak için; 2330, 3713 veya 5434 sayılı kanunun ilgili maddelerinde belirtilen durumlarda şehit olduğu ilgili Kurumlarca tespit edilenlerin aileleri için, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce maaş bağlandığını gösteren belgeleri ile,Gazi indiriminden faydalanmak için; 2847 sayılı kanunun mükerrer 1. Maddesinde tanımlı muharip/malul gaziler...