29 / 04 / 2024

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!



MATRAH ARTIRIMI ENDİR?

Matrahın anlamı, bir mal veya hizmetin satışı esnasında ödenen KDV oranının toplam tutardan çıkarılması ile elde edilir. Matrah ile işletme ya da şirketler kaç TL KDV ödediklerini kolay bir şekilde görebilirler. Matrah hesaplaması bir mal veya hizmetin bir aylık satış tutarının toplamından KDV oranını çıkarma işlemidir.

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

İşte merak edilen diğer detaylar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön