04 / 05 / 2024

elektrik kesilmesi cezası

elektrik kesilmesi cezası

Özel sektör tarafından işletilen elektrik dağıtım bölgelerinde, abonenin faturasını öngörülen sürede ödememesi halinde anında elektriği kesiliyor. Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre 5 gün içinde faturasını ödemeyenin elektriği kesiliyor..

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kiracı ve konut sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara her geçen gün farklı konular taşınıyor. Bazı konut sahipleri yüksek kira artışı ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıların elektrik ve suyunu keserek bezdirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahibine tazminat cezası veriliyor

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

Kaçak elektrik cezası ne kadar 2015?

Kullanım yerine ilişkin olarak; perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma olmaksızın dağıtım sistemine müdahale ederek elektrik enerjisi tüketmesi kaçak elektrik kullanımı oluyor. Peki, kaçak elektrik cezası ne kadar 2015?

Usulsüz elektrik kullanımı cezası ne kadar?

Elektriğin yasal olarak kullanabilmesi için elektrik dağıtım şirketine müracaat edilerek kullanıcı adına aboneliğin alınması gerekiyor. Usulsüz kullanım halinde ise ceza uygulanıyor. Peki, usulsüz elektrik kullanımı cezası ne kadar?

Batman'da imar cezası kesilen vatandaş açlık grevi yaptı!

Batman'da uzun yıllar esnaflık yapan Şakir Üney (52), Meydan Mahallesi 1119 Sokak'ta yaptığı 4 katlı evin imara aykırı olduğu gerekçesi ile belediye tarafından 130 bin TL para cezası kesilmesi üzerine açlık grevi başlattı.

Elektrik kaçağı ihbarı nasıl yapılır?

Elektriğin her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanılması kaçak elektrik kullanımı olarak tanımlanıyor. Peki, kaçak kullanım cezası nedir? Elektrik kaçağı ihbarı nasıl yapılır?

Elektrik faturası reaktif cezası nedir?

Elektrik faturalarında; Aktif harcama sanılarak, reaktif kullanımdan dolayı fazla fatura tutarları ödenebiliyor. Peki, elektrik faturası reaktif cezası nedir? Elektrik faturası reaktif cezası nasıl tespit edilir?

Rıdvan Yıldız tüketicilere elektrik aboneliği uyarısında bulundu!

Rıdvan Yıldız, elektrik dağıtım şirketlerinin tüketicilere kullanım sözleşmesini üzerlerine almaları için mektup gönderdiğini belirterek, aksi durumun tespiti halinde enerji hizmetinin kesilmesi ve kesme-bağlama ücretinin 5 katı tutarında ceza ödenmesinin

Elektrik kaçak kullanım cezası nedir?

Elektriği her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanmak kaçak elektrik kapsamına giriyor. Peki, elektrik kaçak kullanım cezası nedir? İşte elektrik kaçak kullanım cezası..

Elektrik kesintisi nedeniyle THY uçağı Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptı!

Milas - Bodrum Havalimanı’nda elektrik kesintisi nedeniyle pistin ışıklarının kesilmesi sonucu İstanbul - Bodrum seferini yapan THY uçağı İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı.

Tüketiciler artık abonelik sözleşmelerini cezasız feshedebilecek!

Abonelik Sözleşmeleri Yönetmelik Taslağı’na göre tüketiciler artık elektrik, internet ve telefon gibi abonelik sözleşmelerini cezasız feshetme hakkına sahip olacak. Ayrıca tüketiciden açma-kapama ve kesme-bağlama ücreti gibi bedeller alınamayacak.

Kaçak elektrik kullanmanın cezası!

Kaçak elektrik kullanımı; Elektriğin her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanılması olarak tanımlanıyor. Peki, kaçak elektrik kullanmanın cezası nedir?

elektrik kesilmesi cezası Haberi

elektrik kesilmesi cezası

ELEKTRİK dağıtım tesislerinin özelleştirmelerinin tamamlanmasıyla devlet bu alandan çekildi. Özel sektör, devletin işletmecilikte daha 'esnek' olduğu bazı konularda kuralları katılaştırmaya başladı. Özel sektörün kuralları katı biçimde uygulaması bazı abonelerin 'canının yanması'na yol açtı. 


»ANINDA ŞALTER İNİYOR


 Abone ile dağıtım şirketlerini karşı karşıya getiren en kritik konuların başında ödenmeyen faturalar nedeniyle gündeme gelen elektrik kesme işlemi geliyor. 

Özel sektör tarafından işletilen elektrik dağıtım bölgelerinde, abonenin faturasını öngörülen sürede ödememesi halinde anında elektriği kesiliyor. Elektrik dağıtım şirketleri temsilcileri, bu konudaki şikayetler üzerine, Eneıji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 'Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'ne işaret ederek, dağıtım şirketlerinin bu mevzuatı uyguladığını söylediler. Dağıtım şirketleri, söz konusu yönetmelik gereğince dağıtım şirketlerinin son ödeme tarihini izleyen 5 iş günü içinde faturasını ödemeyen abonelerin elektriklerini kesme hakkına sahip olduğunu vurguladılar. Elektriği...