15 / 05 / 2024

elektrik kullanımı arttı

elektrik kullanımı arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, konutlarda kullanılan elektriğin fiyatı yüzde 32.3, doğalgazın fiyatı yüzde 34.7 yükseldi.

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

Bankalar musluğu kıstı, kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı!

Bankaların kredi faizlerini arttırmasından sonra ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı. İşte detaylar...

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Merkez Bankası açıkladı: kapasite kullanımı arttı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre imalat sanayinde kapasite kullanım oranı (KKO), önceki aya göre 0,7 puan arttı.

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

MB'nın politika ve referans faizlerinde indirime gitmesinin ardından özel bankalar faiz indirmeye başladı mı? Kredi kullanımı arttı mı? İşte merakla beklenen o soruyla ilgili son gelişmeler.

Konut ve taşıt kredileri kullanımı arttı mı? O rakamlar açıklandı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 77,5 milyar TL artış gösterdi ve 7 trilyon 282,7 milyar TL'ye çıktı. Peki konut ve taşıt kredileri kullanımında son durum ne? İşte detaylar...

Merkez Bankası o rakamları açıkladı! Konut ve taşıt kredisi kullanımı arttı mı? 

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 132,8 milyar TL artış gösterdi ve 7 trilyon 207,2 milyar TL'ye çıktı. Peki konut ve taşıt kredisi kullanımı arttı mı? İşte o rakamlar...

Konuta talep arttı: Kredi kullanımı katlandı!

Merkez Bankası verilerine göre konut kredisi faiz oranları 28 Ocak haftasında 24 baz puan düşerek yüzde 17,94 oldu. Konut kredisi kullanımında da artış görülüyor. 

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut kredisi kullanımına Kovid-19 dopingi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Ajansı tarafından, “İstanbul Ekonomi Bülteni – Finansal Piyasalar” aylık bülteni açıklandı. Peki İstanbul'da konut kredisi kullanımı arttı mı? İşte detaylar...

İstanbul'da konut kredisi kullanımı yüzde 38 arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'daki kredi kullanım oranlarını açıkladı. İstanbul'da son bir yıl içerisinde konut kredisi kullanımı yüzde 38 arttı. 

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Dar gelirliye elektrik müjdesi! Devletten elektrik faturası yardımı alabilirsiniz!

Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nün belirlediği şartların sağlanması koşuluyla vatandaşların aylık elektrik kullanım ihtiyaçlarına yönelik destek sağlıyor.

elektrik kullanımı arttı Haberi

elektrik kullanımı arttı

Türkiye İstatistik Kurumu elektrik ve doğalgaz için ödenen rakamları açıkladı.

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; konutlarda 1 kilowatt saat elektrik için tüketicilerin 2020 yılı birinci döneminde ödediği tutar bir önceki döneme göre yüzde 7.2, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 32.3 artarak ortalama 71.2 kuruş oldu.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; doğalgazda yaşanan artış ise elektrikten daha fazla. Buna göre konutlarda, 1 metreküp doğalgaz için tüketicilerin 2020 yılı birinci döneminde ödediği tutar bir önceki döneme göre yüzde 2.4, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 34.7 artarak ortalama 182.6 kuruş oldu.

Sanayi tarafında yaşanan artış konutlara göre daha sınırlı kaldı. Buna göre sanayide 2020 yılı birinci dönem elektrik fiyatlarına bakıldığında, tüketicilerin 1 kilowatt saat elektrik için ödediği tutar...