20 / 05 / 2024

elektrik lisansı sona erince ne olur

elektrik lisansı sona erince ne olur

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan Elektrik Piyasası Kanunu' nun 16. Maddesi Uyarınca 2014 Yılında Uygulanacak Para Cezaları Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete' de yayımlandı.

NFT Yasağı Rotasını Tersine Çevirdi! Kampanya sona erdi

Önerilen lisans değişikliklerinden vazgeçildikten sonra, Web3 coinlerine karşı Dungeons & Dragons kampanyası görünüşe göre sona ulaştı.

Çiftçilere yeni elektrik desteği duyuruldu! Çiftçilerin elektrik borçları silinecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Merakla beklenen toplantının ardından Erdoğan, çiftçilere verilecek olan elektrik desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, çiftçilere elektrik desteği verilecek mi? ? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Akbatı ve Akasya AVM'nin enerjisi için Sakarya Elektrik'le sözleşme imzaladı!

Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezlerinde kullanılmak üzere enerji firmalarından alınan teklifler değerlendirildi. 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle sona erecek enerji tedarik sözleşmesinin Sakarya Elektrik ile imzalanmasına karar verildi....

Akbatı ve Akasya AVM'nin enerjisi için Sakarya Elektrik'le anlaşıldı!

Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezlerinde kullanılmak üzere enerji firmalarından alınan teklifler değerlendirildi.  1 Ocak 2019 tarihi itibariyle sona erecek enerji tedarik sözleşmesinin Sakarya Elektrik ile imzalanmasına karar verildi....

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Ankamall EPDK'dan 10 yıllık lisans aldı!

Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin ilk AVM’lerinden olan Ankamall, trijenerasyon sistemiyle elektrik üretmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan 10 yıllık lisans aldı.

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

Adıyaman Samsat Güneş Enerji Santrali'nde sona gelindi!

Adıyaman’ın Samsat İlçesinde 28 bin dönüm arazinin sulanması ve çiftçilerin elektrik maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla DSİ Genel Müdürlüğünce Adıyaman’da yaptırılan Güneş Enerji Santralinde sona gelindi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın burs projesi sona erdi!

500 üniversiteliye 600 bin TL değerinde burs desteği Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda bitirme tezi hazırlayan lisans öğrencilerine yönelik uygulanan burs projesi sona erdi.

Diyarbakır'da elektrik krizi çözüldü!

Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) arasındaki gerginlik sona erdi. Mahkeme de, elektrik kesintilerine karşı yürütmeyi durdurdu.

EPDK lisans kararlarını duyurdu!

Resmi Gazete 'de yayımlanan ilana göre, elektrik piyasasında 13, doğalgaz piyasasında 3, petrol piyasasında 1 ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında 1 firmaya lisans verildi.

Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı.

elektrik lisansı sona erince ne olur Haberi

elektrik lisansı sona erince ne olur


Elektrik piyasasında faaliyet gösteren tüzel kişilere yönelik, gelecek yıl uygulanacak idari para cezaları yeniden değerleme oranında artırıldı.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından hazırlanan Elektrik Piyasası Kanununun 16. Maddesi Uyarınca 2014 Yılında Uygulanacak Para Cezaları Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Tebliğ ile elektrik piyasasında faaliyet gösteren tüzel kişilere yönelik idari para cezaları, 2013 yılı için belirlenen yüzde 3,93'lük yeniden değerleme oranında artırıldı.


Buna göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından istenen bilgilerin yanlış, eksik veya yanıltıcı olarak verildiğinin saptanması veya hiç bilgi verilmemesi ya da yerinde inceleme imkanının verilmemesini, yapılan yazılı ihtara rağmen devam ettirenlere verilen idari para cezası 500 bin liradan 519 bin 650 liraya çıkacak.


İkincil mevzuat veya lisans hükümlerine, kurul kararlarına ve talimatlara aykırı hareket edildiğinin saptanması halinde yapılan yazılı ihtara rağmen...