06 / 05 / 2024

elektrik özelleştirmesi

elektrik özelleştirmesi

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır, doğudaki elektrik dağıtım işlerinin özelleştiril mesiyle, bölgedeki elektrik ücretlerinin tahsil edilememe sorununun azaldığını ifade etti...

Cengiz-Kolin-Limak ortaklığı elektrik dağıtım şirketlerini devraldı!

Akdeniz ve Boğaziçi bölgelerinin elektrik dağıtım özelleştirmelerini kazanan Cengiz-Kolin-Limak ortaklığı şirketleri devraldı...

Elektrik borcu olanlar dikkat! Artık silinebilir

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi ele alınacak. Bu kapsamda 2006’da elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından o dönem tahsil edilemeyen 1,6 milyar TL’lik borç için yeni bir yapılandırma geldiği bildirildi. Yapılandırmanın anapara üzerinden 36 ay taksitle

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır 2022, Son gün ne zaman? İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı!

İstanbulkart özelleştirmesi (kişiselleştirme) ile ilgili yeni detaylar açıklandı. İstanbul kartının kaybedilmesi durumunda bakiye korunacak Kişiselleştirme için son tarih verildi. Peki İstanbulkart kişiselleştirme nasıl ve nereden yapılır?

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

Özelleştirmelerden 2020 yılında 22 milyon dolar gelir elde edildi!

Özelleştirme İdaresi, coronavirüs etkilerinin yoğun şekilde hissedilmesine rağmen 2020 yılında elektrik üretim santrali, liman ve taşınmaz başta olmak üzere çeşitli alanlardaki toplam 80 özelleştirme ihalesini tamamladı.

Limanlarda özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme gelirlerinin 10 milyar TL olarak hedeflendiği 2021'de limanlar ve hedeflendiği 2021'de limanlar ve elektrik santrallerinin özelleştirilmesine yoğunlaşılacak. Önümüzdeki yıl taşınmaz özelleştirmelerine de devam edilecek.

ADÜAŞ 3 ildeki 3 gayrimenkulü özelleştirecek!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Zonguldak ve İzmir'de yer alan 3 gayrimenkulü satış yöntemiyle özelleştiriyor...

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

Kalamış Limanı'nın özelleştirmesi davalara takıldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk bugünkü yazısında Kalamış Yat Limanı'nı kaleme aldı.

ADÜAŞ Kütahya'daki 31 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, Kütahya'daki 31 gayrimenkulü satış usulü ile özelleştiriyor..

ADÜAŞ 4 ildeki 7 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, 4 ildeki 7 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor. Özelleştirme ihaleleri ayrı günlerde yapılacak..

ADÜAŞ 4 ildeki 6 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir, Konya ve Zonguldak'taki 6 gayrimenkulünü özelleştiriyor. İhaleler 20- 21 ve 28 Şubat tarihlerinde yapılacak.

ÖİB'den Eskişehir Alpu'da özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereğince, kömüre dayalı elektrik üretim tesisi kurulması amacıyla özelleştirme yapılacak..

ÖİB Menzelet ve Kılavuzlu HES'i 15 milyon TL'ye özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Menzelet ve Kılavuzlu HES'i özelleştiriyor. İhale 15 milyon TL geçici teminat bedeli ile yapılacak.

elektrik özelleştirmesi Haberi

elektrik özelleştirmesi


Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır, doğudaki elektrik dağıtım işlerinin özelleştirilmesiyle, bölgedeki elektrik ücretlerinin tahsil edilememe sorununun azaldığını bildirdi.   


20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nın (ICCI 2014) detaylarının planlandığı "1'nci Enerji Sektörü Buluşması"na konuk olan Yıldır, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki elektrik ücretlerini tahsil edilemeyişi probleminin eskiye nazaran düşüş gösterdiğini belirterek, "Elektrik dağıtım işlerinin özelleşmesiyle, bölgedeki tahsil edilemeyen elektrik ücretlerinde azalış söz konusu... Çünkü bunu özel sektöre verdiğiniz zaman şirketler yaptırımlar uyguluyor, gerekirse elektriği kesiyor, jeneratörler veriyor iyi niyet göstergesi olarak. Genel olarak bakıldığında eskiye nazaran düşüşler var, özel sektörün inisiyatif alması elektrikte kaçak oranlarını düşürdü" değerlendirmesini yaptı. 


Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nde (EPİAŞ) ana sözleşme ve teşkilat yapısına ilişkin esaslar için üzerinde...