29 / 04 / 2024

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 2018

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 2018

Elektrik tüketicilerinin perakende satış sözleşmesi başvuruları bir gün içinde tamamlanacak. Başvuru süreci eksiksiz biçimde tamamlanan ve imar alanı içinde bulunan yerlere elektrik en geç 24 saatte bağlanacak.

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

Bu kriterlere dikkat! Borçtan dolayı elektriğiniz kesilmeyecek!

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler...

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmelik değişikliği!

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 25 Şubat 2016 tarihinde 29635 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Elektrik dağıtımında yeni tarife!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) dolar kurundaki artış nedeniyle “zor günler” geçirdiklerini belirten elektrik dağıtım şirketlerinin beklediği tarife dönemi ve itfa kararlarını açıkladı.

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmelik değişikliği!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 16 Eylül 2015 tarihinde 29477 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Elektrik serbest tüketici yönetmeliği!

Kurul tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunması halinde tedarikçisini seçme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişiye serbest tüketici deniyor. İşte elektrik serbest tüketici yönetmeliği..

Ortak elektrik sayacı kullananlara yeni düzenleme!

18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği değişikliği ile elektrik enerjisi için ortak sayaç kullanan birden fazla abone birlikte "serbest tüketici" olabilecek...

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği, tek bir ortak sayaç kullanan abonelerinde serbest tüketici olabileceği hakkında esasları barındırıyor. İşte 18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik..

EPDK, elektrik dağıtım şirketlerini izliyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerini yakından izlediklerini, faturalara yönelik manipülasyonları kabul edemeyeceklerini belirterek, “Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Düzenlemelerimiz hazır” dedi.

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanununa tepkili!

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanunu tasarısın “tepkiliyiz” konulu basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısı 2 Şubat 2015 günü saat 11:30'da düzenlenecek.

Elektrik Piyasası taslağı kabul edilirse ne olacak?

Hükümetin elektrik tüketimindeki kayıp-kaçak bedeli ile ilgili hazırladığı yasa tasarısını değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, "Hukuk devleti ilkesi ayaklar altına alınmaktadır" dedi.

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 2018 Haberi

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 2018

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde yeni bir düzenleme getiriliyor. Elektrikte serbest tüketici olmayan ve perakende satış sözleşmesi kapsamında elektrik satın alan abonelerin, zamanında ödenmeyen borçlarına ilişkin yasal yollara başvurulabilmesi için elektriğinin fiilen kesilmiş olması gerekecek.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, yapılacak olan yeni düzenleme ile perakende satış sözleşmelerinde başvuruların sonuçlandırılma süresi bir güne düşürülecek.

Başvuru süreci eksiksiz biçimde tamamlanan ve elektrik dağıtımına engel herhangi bir unsurun olmadığı yerlere elektriğin bağlanma süresi, imar alanı içindeki yerler için en fazla 24 saat, imar alanı dışındaki yerler için de en fazla 48 saat olarak...