03 / 05 / 2024

Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi düzenlemesi hakkında tebliğ

Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi düzenlemesi hakkında tebliğ

Elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifeler yoluyla elektrik enerjisi ve/veya kapasite satışı sözleşmeleri hakkında usul ve esasları kapsayan Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi tebliği yürürlükte mi?

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Konut piyasasında seçimden sonra bunlar olacak! Kulis bilgileri sızdı: Kira takibi, 3'ten fazla evi olana vergi...

Yerel seçimlere 1 hafta kala konut piyasasında yapılacak düzenlemeler merak ediliyor. Maliye Bakanlığı’ndan sızan kulis bilgilerine konutlar ile ilgili birçok düzenleme kapıda. Peki neler olacak? 

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

Altın piyasasında artış! Altının kilogram fiyatı 1 milyon 978 bin liraya kadar çıktı...

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 1 milyon 978 bin liraya kadar yükseldiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Yılbaşından sonra araç piyasasında durum nasıl olacak? Fiyatlar artacak mı?

Türkiye'nin otomobil pazarında son dönemde dikkat çekici bir gelişme yaşanıyor. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında önemli düşüşler gözlenirken, bu trend Bursa'da açık oto pazarını hareketlendirdi. Araç piyasası gündeminde araçların yılbaşından sonra artacağı konuşuluyor.

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans rakamı 11 bin 877 lira 49 kuruş olarak açıklandı. Açıklanan rakamlar ve haberin ayrıntıları...

Otomobil piyasasında dengeler değişti! Araba almak isteyenler müjde! Bayilerden indirim teklifleri yağıyor

Ticaret Bakanlığı'nın attığı adımlar ve kredi faizlerindeki yükselişler otomobil piyasasında dengeleri değiştirdi.  Bayiler araba almak isteyenlere indirim teklifleri sunmaya başladı.

Serbest piyasasında fındık fiyatı 83 liraya yükseldi! İşte il il Eylül 2023 fındık fiyat listesi..

Giresun serbest piyasasında fındık fiyatı yeni haftaya 83 TL'den başladı. Peki, diğer illerde fındık fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi düzenlemesi hakkında tebliğ Haberi

Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi düzenlemesi hakkında tebliğ

Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi tebliği yürürlükte mi?

Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi tebliği; elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifeler yoluyla elektrik enerjisi ve/veya kapasite satışı yapılabilmesi için perakende satış sözleşmelerinin imzalanabilmesi amacıyla, görevli perakende satış şirketlerince perakende satış sözleşmelerinin düzenlenmesinde ve uygulanmasında uyulması gereken usul ve esasları kapsar.


Perakende Satış Sözleşmesi Başvuru

MADDE 4- (1) Gerçek veya tüzel kişiler, düzenlemeye tabi tarifeler yoluyla elektrik enerjisi ve/veya kapasite alımı amacıyla ilgili perakende satış lisansı sahibi tüzel kişiye başvuruda bulunur. Başvuru sırasında ilgili perakende satış lisansı sahibi tüzel kişi tarafından belirlenen ve internet aracılığıyla da duyurulan bilgi ve belgeler sunulur. Perakende satış lisansı sahibi tüzel kişi, usulüne uygun olarak yapılan başvuruları, başvuru tarihini izleyen en geç üç iş günü içerisinde sonuçlandırır. Perakende satış sözleşmesi...