29 / 04 / 2024

Elektrik santral projeleri

Elektrik santral projeleri

Elektrik piyasasında faaliyet göstermek üzere kurulması planlanan tesisler için geçen yıl 21 bin 448 taşınmaz ve 42 milyon 321 bin metrekare yüzölçümlü alan üzerinde kamulaştırma, tesis ve temin kararı alındı.

Elektrik yardım başvurusu almak için nereye başvuru yapılmalı! İşte elektrik yardım başvuru hakkında merak edilenler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Elektrik Tüketim Desteği adı altında yardım sunuyor. 

Kepez Santral kentsel dönüşüm projesinde inşaat başladı!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm alanında inşaat çalışmaları başladı

KTÜ projesiyle evler santral haline dönüştürülecek!

KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen TÜBİTAK destekli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesiyle evlerin elektrik üreten küçük birer santral haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Antalya Büyükşehir'den Kepez Santral'deki dönüşüm için açıklama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Santral ve Kepez Mahalleleri'nin 30 yıldır çözülemeyen tapu sorununu mahalle sakinleri ile birlikte çözeceği sözünün verildiği hatırlatıldı.

Antalya Büyükşehir'den Kepez ve Santral açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez Santral Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili ortaya atılan bazı iddialara yanıt verdi. İşte o açıklama...

Antalya Kepezaltı-Santral'de dönüşüm yıkımları başlıyor!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında bulunan 'Antalya'nın 'Rüya Projesi' Kepezaltı-Santral'de start veriliyor. Kepezaltı Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya, iki mahallede evleri bayramdan sonra boşaltmaya başlayacaklarını söyledi.

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

Türkiye'nin mega projelerine Japon teknolojisi mi uygulanacak?

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye’nin 2023 hedeflerine, köprü, elektrik santralı, hızlı tren ve uydu projelerine Japon teknolojisi ile katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

Türkiye için nükleer santral gerekli mi?

SABAH, Türkiye'ye 3. nükleer santral kararı aldıran raporun ayrıntılarına ulaştı. Rakamlar 2023'te elektrik ihtiyacı 450 milyar KWh'e yükselecek olan Türkiye'de nükleerin gerekli olduğunu ortaya koyuyor.

2004 yılında Silahtarağa Elektrik Santralı kültür merkezi olacakmış!

2004 yılında Silahtarağa'daki tarihi elektrik santralı binası, İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne 20 yıllığına kiraya verilecekmiş. 117 dönüm yüzölçümü olan 30 ayrı binadan oluşan kompleks, müze/kültür merkezi olarak restore edilecekmiş.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi denemeleri başladı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.

Güriş Holding, santral sayısını 14'e çıkardı!

Güriş Holding, elektrik üretim yatırımlarına devam ediyor. Güriş Holding, Artvin'in Borçka ilçesindeki Arpa Hidroelektrik Santralini (HES) satın alarak elektrik üretim santral sayısını 14'e çıkardı.

Adana’nın Yumurtalık ilçesine 3'üncü termik santral yapılıyor!

Adana’nın Yumurtalık ilçesine bağlı olan yaklaşık 1800 kişinin yaşadığı Sugözü köyünde üçüncü bir termik santral için lisans alındı. Atagür Elektrik AŞ Kilikya Termik Santrali projesi için lisans alındı.

Elektrik santral projeleri Haberi

Elektrik santral projeleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), geçen yıl elektrik üretim ve dağıtım; doğalgaz iletim, dağıtım ve depolama; petrol rafinerileri, lisanslı depolama tesisleri, iletim hatları ve işleme tesislerinin kurulabilmesi için gerekli taşınmaz malların temin edilmesi işlemlerine devam etti.


Bu çerçevede elektrik piyasasında faaliyet göstermek üzere kurulması planlanan 153'ü HES, 29'u rüzgar enerji santrali, 5'i termik, 2'si biyogaz, 3'ü jeotermal elektrik üretim tesisi olmak üzere toplam 192 elektrik üretim tesisinin kamulaştırılmasına ile ilgili işlemler yürütüldü. Bu tesisler için 16 bin 839 taşınmaz malın 38 milyon 657 bin 240 metrekarelik yüzölçümünün kamulaştırılması amacıyla 201 adet kamulaştırma kararı alındı.


Elektrik üretim tesisleri için bin 258 taşınmazın 1 milyon 415 bin metrekarelik kısmının Maliye Hazinesine devredilmesi amacıyla 114 kurul kararı verildi. 


Aynı amaçla Maliye Hazinesi mülkiyetinde devletin hüküm...