06 / 05 / 2024

elektrik sayacı değiştirilir mi

elektrik sayacı değiştirilir mi

Elektrik faturalarının okunduğu sayaçlar elektronik olduğu gibi mekanik de olabiliyor. Sayaçların periyodik olarak 10 yılda bir kontrol edilip damga ayar işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Peki, elektrik sayacı nasıl değiştirilir?

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

Elektrik tarifesi değişiyor: Ev ve ticarethane aboneleri zamlı faturalarla karşılaşacak!

EPDK'nın duyurusuyla birlikte ev ve ticarethane aboneleri için geçerli olan yeni elektrik tarifesi yürürlüğe giriyor. Kilovatsaat başına fiyatlar güncellendi ve aboneler zamlı faturalarla karşılaşacak. Detaylar haberimizde!

Deprem bölgesindeki evlere elektrik verilecek mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı!

Büyük felaketin ardından, evlerinde yıkım meydana gelmeyen vatandaşlar da elektrik ve doğalgaz olmadığı için perişan. Üstelik depremin kışın en soğuk günlerinde gelmesi, hayatta kalanlar için de işleri çok zorlaştırdı. Peki deprem bölgesine elektrik verilecek mi? İşte bu sorunun yanıtını Bakan Dönme

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik 2022!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ (Tebliğ No: YFK-2007/1)'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milyonlar bekliyordu! Elektrik faturalarına değişiklik yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturaları ile ilgili açıklamada bulundu. Peki elektrik faturalarında nasıl değişiklikler olacak? Açıklanan program hangi tarihte yürürlüğe girecek? işte detaylar...

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik 2021!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31595 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı İşleri İnşaat Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'de Değişiklik 2021!

Yapı İşleri İnşaat Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasın Dair Tebliğ bugünkü 31545 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31449 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti.

Yapı İşleri İnşaat Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'de Değişiklik!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31343 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

Yapı İşleri İnşaat Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'de Değişiklik!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dait Tebliğ bugünkü 31066 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

elektrik sayacı değiştirilir mi Haberi

elektrik sayacı değiştirilir mi

Elektrik sayacı nasıl değiştirilir?

Elektrik faturalarının okunduğu sayaçlar elektronik olduğu gibi mekanik de olabiliyor. Elektronik sayaç üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz  / 17.00-22.00 Puant  / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir.  


Tüketimlerinizi, düşük tarife olan Gece’ye kaydırdığınız zaman ucuz tarifeden yararlanma şansınız bulunmaktadır. Fakat mekanik sayaçta bu opsiyon bulunmamaktadır. 


Elektronik sayaçlar hafızalarında 1 senelik tüketim bilgilerini tutabilmektedir. Herhangi bir problem durumunda elinizde bir veri olacaktır. 


Fakat, mekanik sayaçta böyle bir özellik bulunmamaktadır. Elektronik sayacın amperaj aralıkları fazla olduğundan dolayı, kısa sürede yanma riski bulunmamaktadır. 


Elektronik sayaçların garantileri 3-5 sene arası değişmektedir. Haberleşme modülü olan elektronik sayaçlar, uzaktan okumaya olanak sağlamaktadır. Peki, elektrik sayacı nasıl değiştirilir? Elektrik sayacı neden değiştirilir?


Elektrik sayacı değişimi..

3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu ve...