06 / 05 / 2024

elektrik sayacı niye değişir

elektrik sayacı niye değişir

Ölçü ve Ayar Kanunu ve bu kanuna dayalı ikincil mevzuat gereğince elektrik tüketimini ölçen sayaçların periyodik olarak 10 yılda bir kontrol edilip damga ayar işlemlerinin yapılması gerekiyor. Peki, elektrik sayaçları neden değiştiriliyor?

Doğalgaz sayacı ayar ücretleri 2016!

2016 yılında uygulanacak su, elektrik ve gaz sayaçlarının tamir ve ayar ücretleri 27 Aralık 2015 tarihinde bir tebliğ ile açıklandı. İşte doğalgaz sayacı ayar ücretleri 2016..

Su sayacı tamir ücretleri 2016!

2016 yılında uygulanacak su, elektrik ve gaz sayaçlarının tamir ve ayar ücretleri Tebliğ ile belirlendi. Belirlenen bu fiyatlar tamir, bakım ve ayar ücretleri oluyor. İşte su sayacı tamir ücretleri 2016..

Ortak elektrik sayacı nedir?

Perakende satış sözleşmesi ile elektrik enerjisi ve/veya kapasite alan gerçek veya tüzel kişiler elektriği ortak sayaç ile kullanabiliyor. Peki, ortak elektrik sayacı nedir? Ortak elektrik sayacı nasıl kullanılır?

Ortak elektrik sayacı kullananlara yeni düzenleme!

18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği değişikliği ile elektrik enerjisi için ortak sayaç kullanan birden fazla abone birlikte "serbest tüketici" olabilecek...

Elektrik kaçağı ihbarı nasıl yapılır?

Elektriğin her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanılması kaçak elektrik kullanımı olarak tanımlanıyor. Peki, kaçak kullanım cezası nedir? Elektrik kaçağı ihbarı nasıl yapılır?

Elektrik sayacım bozulmuş ne yapmam gerekiyor?

Elektrik faturalarının hesaplandığı sayaçların bozulması halinde kullanıcının konu ile ilgili olarak müdürlüğe bildirimde bulunması gerekiyor. Siz de "Elektrik sayacım bozulmuş ne yapmam gerekiyor" diyorsanız işte yanıtı..

Elektrik sayacı nasıl değiştirilir?

Elektrik faturalarının okunduğu sayaçlar elektronik olduğu gibi mekanik de olabiliyor. Sayaçların periyodik olarak 10 yılda bir kontrol edilip damga ayar işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Peki, elektrik sayacı nasıl değiştirilir?

Elektrik kaçak kullanım cezası nedir?

Elektriği her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanmak kaçak elektrik kapsamına giriyor. Peki, elektrik kaçak kullanım cezası nedir? İşte elektrik kaçak kullanım cezası..

Kaçak elektrik kullanmanın cezası!

Kaçak elektrik kullanımı; Elektriğin her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanılması olarak tanımlanıyor. Peki, kaçak elektrik kullanmanın cezası nedir?

Adıyaman'da 67 bin elektrik sayacı değişecek!

Akedaş Adıyaman İl Müdürlüğü tarafından elektrik sayaçlarının değişim ihalesinin yapılmasının ardından müteahhit firma sayaçları değiştirmeye başladı. Yaklaşık 2 haftadan beri 4 bin civarında yeni sayaçlar takıldı...

Hotpoint elektrik tasarruflu akıllı çamaşır makinesini üretti!

Tüketicilerden gelen talepleri dikkate alan Hotpoint, 21 milyon euroya yenilediği Aqualtis çamaşır makinesiyle elektrik faturasında yılda 300 lira tasarruf sağlıyor

İstanbloom projesinde güneş ve rüzgârdan elektrik üretecek!

Beşiktaş'ın yeni Başkanı Fikret Orman'ın ortağı olduğu Esin Yapı, İstanbul'un göbeğinde bir ilke imza atacak. Esentepe'deki İstanbloom projesinde güneş ve rüzgârdan elektrik üretecek

Taner Yıldız: Depremden sonraki 6 ayda çadır ve konteyner kentlere elektrik faturası gönderilmedi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Van'da meydana gelen depremden sonraki 6 aylık süre içinde çadır kentlerde ve konteyner kentlerde yaşayan herhangi bir vatandaşa elektrik faturası gönderilmediğini söyledi

elektrik sayacı niye değişir Haberi

elektrik sayacı niye değişir

Elektrik sayaçları neden değiştiriliyor?

3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu ve bu kanuna dayalı ikincil mevzuat gereğince elektrik tüketimini ölçen sayaçların periyodik olarak 10 yılda bir kontrol edilip damga ayar işlemlerinin yapılması gerekiyor.


Bu nedenle, 10 yıllık damga süresini dolduran sayaçlar damga ayar işlemleri için sökülerek yerine geçici olarak aynı özelliklere sahip sayaç takılıyor. Bu sayaçlardan ayarlanması ve/veya tamiri mümkün olmayanlar ise yenisi ile değiştirilmektedir. 


Bunun yanında, müşteri talepleri doğrultusunda  sökülen mekanik sayacın yerine çok zamanlı tüketimi ölçme özelliği olan elektronik  sayaç ile değişim işlemleri de yapılabilmektedir.


Sayaç kontrollerinde, abonelik sözleşmesi mal sahibinin üzerinde olmasına rağmen, kiracının veya bir başkasının dilekçesine istinaden sayaç değişimi yapabilir miyiz?


Sayacın hatalı tüketim değerleri gösterdiğinin tespiti halinde, yönetmelik hükümleri çerçevesinde değiştirilmesi gerekmektedir. İlgili sayaç kullanıcısı abone değil ise...