24 / 05 / 2024

Elektrik sayacım bozulmuş

Elektrik sayacım bozulmuş

Elektrik faturalarının hesaplandığı sayaçların bozulması halinde kullanıcının konu ile ilgili olarak müdürlüğe bildirimde bulunması gerekiyor. Siz de "Elektrik sayacım bozulmuş ne yapmam gerekiyor" diyorsanız işte yanıtı..

Yüksek elektrik faturanızın sebebi bu olabilir! Bu yöntem faturaları adeta ikiye katlıyor! 

Eğer siz de elektrik kullanımında bu hataları yapıyorsanız faturanız adeta ikiyhe katlanıyor olabilir. İşte elektrik faturanızı yükselten o durumlar…

Elektrikte bunu sakın yapmayın. Faturayı anında 2 katına çıkarıyor. 2 kat fazla para ödersiniz

Elektrik kullanım ücretlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar tasarruf etmenin yollarını aramaya başladı. Elektrik faturasını anında 2 katına çıkaran yöntem paylaşılarak vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Elektrik yardım başvurusu almak için nereye başvuru yapılmalı! İşte elektrik yardım başvuru hakkında merak edilenler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Elektrik Tüketim Desteği adı altında yardım sunuyor. 

Elektrik yardımı başvurusu nereye yapılır? Elektrik yardımı almak için şartlar neler?

Devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, zor durumdaki vatandaşlara yönelik hazırladığı pek çok destek paketinden biri de elektrik yardımı. Peki elektrik yardımından kimler faydalanabilir? Başvuru şartları neler? Başvuru nereye yapılır?

Kimler elektrik fatura yardımı alabilir? Şartları neler?

Devletin çeşitli alanlarda ihtiyacı olan vatandaşlara özel 40 farklı destek paketinden biri olan elektrik yardımı, gerekli şartları sağlayan tüm vatandaşlara veriliyor. Peki kimler elektrik faturası desteği alabilir? Başvuru koşulları neler? Ayrıntılar haberde…

Yarın da sanayiciye indirim müjdesi verilecek! Konutlarda doğal gaz indiriminde 8 il sırada

İstanbul'da doğal gaza yüzde 12 indirim yapılmasının ardından yarın da sanayiciye elektrik indirimi müjdesi verilecek. Ardından doğal gaz için 8 ilde daha indirim müjdesi gelecek.

4 kişilik bir ailenin elektrik yardımı ne kadar?

Elektrik yardımı vatandaşların gündeminde yer almaktadır. Özellikle geniş aileler elektrik yardımının ne kadar olduğunu merakla sorguluyor. İşte bu konuya dair detaylar!

E-devlet elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile sosyal destekleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle elektrik yardımının nasıl yapıldığı konusu çok sık araştırılmaktadır. İşte konuya dair merak edilenler!

Hyundai Kona Elektrik'te şimdi al Haziran 2023'te öde fırsatı! Kona Elektrik bu ay ne kadar? 11 Kasım 2022 fiyat listesi

Hyundai Kona Elektrik, Kasım ayına özel şimdi al Haziran 2023'te öde fırsatıyla satışta. Peki Hyundai Kona Elektrik  bu ay ne kadar? İşte 11 Kasım 2022 fiyat listesi...

4 kişilik bir ailenin elektrik yardımı ne kadar?

Aile sosyal yardım konusu gündemde yer alan konulardan biridir. Bu kapsamda elektrik yardımına dair vatandaşlar bazı sorular sormaktadır. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!

Elektrik yardım parası nereye yatacak? Elektrik yardım parası ne zaman yatacak?

Elektrik yardımı ya da elektrik fatura desteğinin ne zaman yatacağına dair vatandaşlar sorularını yönlendirmeye devam ediyor. Peki “Elektrik fatura desteği ne zaman yatacak?” İşte detaylar!

Elektrik yardımı almak için nereye başvurmak gerekiyor? İşte elektrik desteği almanın şartları…

Elektrik fatura yardımından kimler faydalanabilir, elektrik desteğine nasıl başvurulur sorusunun cevabı belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı kapsamında ödeme miktarlarının artırıldığını açıklamıştı.

Doğal gaz ve elektrik yardımının ne zaman ödeneceği belli oldu!

İhtiyaç sahibi ailelere yapılacak doğal gaz yardımı ve elektrik desteği ile ilgili beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğal gaz yardımı ve elektrik desteği ödemesinin bu hafta yapılacağını açıkladı.

Elektrik sayacım bozulmuş Haberi

Elektrik sayacım bozulmuş

Elektrik sayacım bozulmuş ne yapmam gerekiyor?

Sayacınızın arızalı olması durumunda en yakın hizmet noktamıza dilekçeyle birlikte müracaat etmeniz veya  ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezimizi arayarak kayıt oluşturmanız gerekiyor.


Arızalı sayaçlar için tüketiciye geriye dönük eksik tüketim tahakkuk ettirilebiliyor. Bu işlem, EPDK Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin 19. ve 20. maddelerinde belirtilen kriterlere göre tahakkuk yapılıyor.


Tüketicilerin bilgilendirilmesi ile tüketici hakları ve zararların tazmini


MADDE 19 – 

(1) Dağıtım şirketi ile görevli tedarik şirketleri, tüketicilerin yeterli, güvenli, sürekli ve kolay bir şekilde hizmet almalarını ve hizmet seçeneklerini öğrenmelerini teminen, gerekli bilgilendirme faaliyetini, yerine getirmekle yükümlüdür.


(2) Tüketicilerin bilgilendirilmesi görevi, ilgili tüzel kişinin tüketici hizmetleri merkezleri tarafından yürütülür. İlgili tüzel kişiler, tüketicilere ücretsiz olarak broşür, katalog gibi araçlar dağıtabilir ve/veya elektronik posta veya kısa mesaj gönderebilir. Bu...