17 / 05 / 2024

elektrik şirketlerine 3 milyar yardım

elektrik şirketlerine 3 milyar yardım

Elektrik şirketlerine koronavirüs sürecinde yaşadıkları olumsuzluklar sebebiyle yaklaşık olarak 3 milyar lira yardım yapılacak. Yapılan yardım ise elektrik faturalarına yansıtılacak....

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Elektrik kesintisi mi olacak? İşte 3 Haziran Cumartesi elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da elektrik kesintisi olacak mı? Elektrik kesileceğinin yaşanacağı ilçeler tek tek araştırılıyor. 3 Haziran 2023 gününde İstanbul’un bazı mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte ayrıntılar!

Elektrikler kesilecek! Nerede elektrikler kesilecek? 3 Mayıs 2023 elektrik kesintisi olacak ilçeler!

BEDAŞ, İstanbul’da yarın yani 3 Mayıs 2023 gününde yaşanacak elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte detaylar!

Homend elektrik süpürgelerinde dev fırsat! 3.498 TL'lik indirim başladı! İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Homend elektrik süpürgelerinde 15 Mayıs tarihine kadar geçerli dev kampanyayı başlattı. Homend Hurriclean Multi Siklon Süpürge, Dustrider Dikey Süpürge ve Alex Laser Robot Süpürge modellerinin bir arada alımına 3.498 TL indirim uygulanıyor. İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Elektrik faturaları 3 ay ertelenecek! İşte nedeni!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından son dakika açıklaması geldi. Yapmış olduğu açıklamada afet bölgesi ilan edilen illerde vatandaşların 3 ay boyunca elektrik faturalarının erteleneceğini aktardı.

Dikkat! Pandemi yardımı bedeli faturalara yansıyacak!

Elektrik şirketlerine koronavirüs sürecinde yaşadıkları olumsuzluklar sebebiyle yaklaşık olarak 3 milyar lira yardım yapılacak. Yapılan yardım ise elektrik faturalarına yansıtılacak....

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenenlerin elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek!

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenen vatandaşların elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek.

3 ilde 3 milyon ev için elektrik üretiliyor!

Türkiye'nin toplam rüzgar kurulu gücü, 2016 sonu itibarıyla 6 bin 106 megavata kadar ulaştı. İzmir yaklaşık 1,3 milyon, Balıkesir 1 milyon, Manisa ise 753 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak miktarda elektrik üretiyor.

Antalya Kepez Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 3 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, Antalya İli, Kepez, Döşemealtı ve Konyaaltı İlçeleri sınırları arasında Elektrik Enerji İletim Hattı yapılmasını planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 3 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

10 Mart'ta 3 ilde elektrik kesintisi!

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Ankara, Karabük ve Zonguldak'ın bazı ilçelerine 10 Mart'ta elektrik verilemeyecek.

RML İnşaat Metal Elektrik Kimya Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

RML İnşaat Metal Elektrik Kimya Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Onur Uysal tarafından 10 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Kartal, Yukarı Mahallesi, Üsküdar Caddesi, Pınar İş Merkezi'nde kuruldu.

OSB İnşaat Mobilya Cam Elektrik ve Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

OSB İnşaat Mobilya Cam Elektrik ve Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serkan Yeşilbaş tarafından 20 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Maltepe, Küçükyalı Çınar Mahallesi, Çınar Sokak'ta kuruldu.

İstanbul elektrik kesintisi 3 Mart 2016 kesinti saati!

3 Mart 2016 tarihinde "Planlı Elektrik Kesintisi Programı" kapsamında İstanbul'da yer alan bazı ilçelere enerji verilemeyecek. İşte İstanbul elektrik kesintisi 3 Mart 2016 kesinti saati...

elektrik şirketlerine 3 milyar yardım Haberi

elektrik şirketlerine 3 milyar yardım

Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Değişiklik Taslağı'nda yer alan maddelere göre, destek mekanizması dışında kalan 'yap-işlet' santralleri ile yaşı 13 yıldan büyük ve ithal kömür ve doğalgaz kullanan santraller 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yardım mekanizmasına dahil edilecek.

Yardımları almak isteyen santral sahiplerinin, düzenlemenin resmen yayımlandıktan 15 gün içinde başvuru yapmaları yeterli olacak. Başvuruda bulunmayan kişilere  ise ödeme yapılmayacak.

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre, şirketlere ödenecek pandemi yardımı parası, sistem işletmecisi olan kamuya ait Türkiye Elektirik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) gelir tavanına eklenecek.

Gelir tavanındaki harcamalar ise elektrik faturaları aracılığıyla halka yansıtılacak. Bu harcamalar daha önce iletim sistemi kullanım bedeli olarak faturalarda görünüyordu fakat halk tepki göstermesin diye bu harcamalar dağıtım giderlerinin içine konduğu için artık faturalarda yer almıyor. Sonuç olarak şirketlere yapılacak olan paraları halk faturasının içinde...