01 / 05 / 2024

Elektrik tarife başvuru

Elektrik tarife başvuru

Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, elektrik tarife başvurusu n

TEİAŞ tam 80 adet personel alacak! Son başvuru tarihi 16 Haziran!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Farklı kadrolardan toplam 80 adet personel istihdam edeceğini paylaşan TEİAŞ, son başvuru tarihinin 16 Haziran olduğunu aktardı.

EÜAŞ duyurdu! KPSS şartsız 163 sürekli personel alınacak! Başvuru tarihi belli oldu!

Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) KPSS şartsız 163 sürekli personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarihi belli oldu. Peki EÜAŞ başvuru şartları belli oldu mu? Başvuru şartları neler? İşte EÜAŞ başvuru şartları ve başvuru tarihi.

TEİAŞ en az lise mezunu 53 teknisyen ilanı yayımladı! İşte başvuru tarihi ve ayrıntılar...

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEİAŞ) az lise mezunu adaylar arasından 53 teknisyen alımı yapacağını İŞKUR iş ilanları üzerinden açıkladı. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlıyor? İşte ilanın detayları...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Elektrik tarife başvurusu nasıl yapılır?

Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, elektrik tarife başvurusu n

Yapılandırma 2014 son başvuru tarihi!

Bazı vergi ve alacakların yapılandırılmasını öngören 6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergisinden elektrik borçlarına kadar alacaklar taksitlendirilebiliyor. Peki, yapılandırma 2014 son başvuru tarihi ne zaman?

Zorlu Enerji EPİAŞ sermayesinde pay sahibi olmak için başvuru yaptı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji EPİAŞ sermayesinde pay sahibi olmak için başvuru yaptı.

Park Elektrik birleşme işlemi için SPK onayına başvuru yaptı!

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Park Elektrik birleşme işlemi için SPK onayına başvuru yaptı...

Zorlu Enerji Tirebolu projesi için EPDK'ya başvuru yaptı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Tirebolu projesi için EPDK'ya başvuru yaptı.

Sincan'daki santralin lisansını sona erdirmek için başvuru yapıldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Ankara Sincan'daki santralin elektrik üretim lisansını sona erdirmek için başvuru yapıldı...

Güneş enerjisi üretimi lisansı için 1 günde 98 başvuru yapıldı!

Başvuruları dün başlayan güneş enerjisinden elektrik üretimi lisansı için 1 günde toplam 98 başvuru yapıldı...

250 Türk, İspanya'dan ev almak için başvuru yaptı!

Türkiye'de ilk kez tanıtım için turizm fuarı Emıtt'e katılan İspanyol emlak danışmanlık şirketi TCA Barcelona, Türk yatırımcılardan 5 günde 250 başvuru aldı...

TOKİ Bitlis Beşminare'de başvuru dönemi 15 Şubat'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, TOKİ Bitlis Beşminare Toplu Konut Uygulaması kapsamında yer alan 672 adet konut için başvuru dönemi 15 Şubat 2013 tarihinde başlıyor...

Elektrik tarife başvuru Haberi

Elektrik tarife başvuru

Elektrik tarife başvurusu nasıl yapılır?

Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak karşımıza çıkıyor.


Peki, elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifelerin hazırlanmasına, incelenmesine, değerlendirilmesine, değiştirilmesine ve onaylanmasına ilişkin usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik gereğince elektrik tarife başvurusu nasıl yapılır?


Tarife başvurusu

(1) Tarifeler, tarifeleri düzenlemeye tabi tüzel kişiler tarafından ilgili mevzuat hükümleri uyarınca hazırlanarak Kurul onayı alınmak üzere Kuruma sunulur.


(2) Tarife önerisinin Kuruma sunulması ile birlikte varsa düzeltme bileşenlerine ilişkin hesaplamalar ile bu hesaplamalara temel teşkil eden bilgiler de Kuruma sunulur.

(3) Tarifesi düzenlemeye tabi şirketlerin başvurusunu zamanında yapmaması ve/veya eksiklikleri öngörülen sürede gidermemesi halinde 20 nci madde hükümleri uygulanır.


İnceleme, değerlendirme ve onay

(1) Tarife önerilerinin inceleme ve değerlendirilmesi...