03 / 05 / 2024

elektrik tarifesini değiştirmek için ne yapılır

elektrik tarifesini değiştirmek için ne yapılır

Mesken ve işyerlerinin elektrik faturaları mevcut tarifeleri üzerinden kullanım miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik tarifesi değiştirilir mi? Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir? İşte elektrik tarifesi değişiklikleri..

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

Elektrik tarifesi değişiyor: Ev ve ticarethane aboneleri zamlı faturalarla karşılaşacak!

EPDK'nın duyurusuyla birlikte ev ve ticarethane aboneleri için geçerli olan yeni elektrik tarifesi yürürlüğe giriyor. Kilovatsaat başına fiyatlar güncellendi ve aboneler zamlı faturalarla karşılaşacak. Detaylar haberimizde!

Avrupa Birliği yatırım çekmek için stopaj kurallarını değiştiriyor!

Avrupa Birliği (AB), yatırımları artırmak ve sermaye piyasasını geliştirmek amacıyla stopaj vergisi sisteminde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Banyosunu yenilemek isteyenler için Kale Banyo’da yüzde 50 indirim fırsatı! Üstelik montaj hizmeti de ücretsiz!

Kale Banyo, banyosunu yenilemek ve değiştirmek isteyenlere hitap edecek oldukça cazip bir bahar kampanyası başlattı. Haziran sonuna kadar devam edecek kampanya ile tüketicilere yüzde 50 indirim ve ücretsiz montaj imkanı sunuluyor.

Deprem bölgesindeki evlere elektrik verilecek mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı!

Büyük felaketin ardından, evlerinde yıkım meydana gelmeyen vatandaşlar da elektrik ve doğalgaz olmadığı için perişan. Üstelik depremin kışın en soğuk günlerinde gelmesi, hayatta kalanlar için de işleri çok zorlaştırdı. Peki deprem bölgesine elektrik verilecek mi? İşte bu sorunun yanıtını Bakan Dönme

4 çekirdeği olan Huawei Nova 9 Vatan Bilgisayar’da! Hem de bu fiyata! 10 Ekim 2022 fiyat listesi

Huawei’in en çok satan telefonlarından Nova 9’u uygun fiyatlara Vatan Bilgisayar’dan alabilirsiniz Akıllı telefonlarını bir başka cihaz ile değiştirmek isteyenler teknolojinin son adresi Huawei Nova 9’da temin edebilir. İşte detaylar…

Telefonunu değiştirmek isteyenler sakın kaçırmasın! En hızlı akıllı telefonlar belli oldu! İşte detaylar!

Telefonunu değiştirmek isteyenler ya da yeni bir telefona ihtiyacı olanlar Eylül 2022 itibari ile belirlenen en hızlı telefon modellerini sakın kaçırmasın!

Emeklilere 10 bin TL'lik promosyon müjdesi! Bankalar şimdi duyurdu! Rakamlar değişti, süre uzatıldı! Hemen bakın hemen..

Emekli promosyonunda son dakika gelişmesi yaşandı. Banka değiştirmek isteyen emekliler için bugün son gün olurken bazı bankalar sürelerini uzattı. Peki hangi banka ne kadar zamana kadar başvuru kabul edecek? İşte detaylar...

Ad ve soyadı değiştirmek isteyenlere müjde! Tarih verildi! İşte ad ve soyadı değişikliğine dair detaylar!

Ad ve soyadı değiştirmek isteyenler bu işlemin nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte Ad ve soyadı değiştirmek isteyenlerin merak ettiği noktalar!

e-Devlet’ten son şans 24 Aralık 2022 tarihi! Kimliğinde değişikliğe gitmek isteyenler bu tarihi kaçırmamalı

Ad ve soyadını değiştirmek isteyen vatandaşlara büyük kolaylık e-d Devlet’ten geldi. İsim ya da soyadını değiştirmek isteyen kişiler 24 2022’ye kadar e – Devlet’ten başvuru yapabilecek. İşte detaylar…

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik 2022!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ (Tebliğ No: YFK-2007/1)'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milyonlar bekliyordu! Elektrik faturalarına değişiklik yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturaları ile ilgili açıklamada bulundu. Peki elektrik faturalarında nasıl değişiklikler olacak? Açıklanan program hangi tarihte yürürlüğe girecek? işte detaylar...

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik 2021!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

elektrik tarifesini değiştirmek için ne yapılır Haberi

elektrik tarifesini değiştirmek için ne yapılır

Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir?

Mesken ve işyerlerinin elektrik faturaları mevcut tarifeleri üzerinden kullanım miktarına göre hesaplanıyor. Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak ifade ediliyor.


Bilindiği üzere evindeki eski sayaç yerine akıllı sayaç tarifesine geçen aboneler, elektrik tasarrufu yapabiliyor. Bu tasarruf, sayaç ile zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılması ile mümkün olabiliyor.


Akıllı sayaç ile kullanılabilen çok zamanlı tarife; günün belirlenmiş olan farklı zaman dilimlerinde tüketilen elektrik enerjisine farklı fiyat olarak uygulanan tarifesi olarak ifade ediliyor.


Bu tarife kapsamındaki abonelerin faturaları, belirlenen zaman dilimlerindeki tüketimleri ile bu zaman dilimlerinin fiyatları dikkate alınarak düzenleniyor.Elektrik akıllı sayaç tarife saatleri ise şu şekilde:


Elektrik akıllı sayaç tarife saatleri

Saat 06:00-17:00 arası gündüz,

Saat...