28 / 04 / 2024

Elektrik tesisleri için ne kadar alan ayrıldı

Elektrik tesisleri için ne kadar alan ayrıldı

Elektrik piyasasında faaliyet göstermek üzere kurulması planlanan tesisler için geçen yıl 21 bin 448 taşınmaz ve 42 milyon 321 bin metrekare yüz ölçümlü alan üzerinde kamulaştırma, tesis ve temin kararı alındı

Klima satın alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeli? Elektrik tasarrufu için neler yapmalı?

Bütçesi uygun olanlar sıcaklar bastırmadan klima satın almak için şimdiden piyasa araştırmasına başladı. Ancak seçim yaparken fiyat avantajının yanı sıra daha az enerji sarfiyatı yapan modeller öne çıkıyor.

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturası düzenlenmesi! İşte detaylar!

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturasında düzenlemeye gidildi. İşte detaylar!

Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisini birleştirmek için harekete geçmişti. Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor! 

Elektrik faturasını azaltmak için dikkat edilmesi gereken 7 önemli konu! Bunları yaparsanız faturanız düşer!

Gelen son zamların ardından vatandaşlar elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını arıyor. Peki kabarık faturaları azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte faturayı azaltmanın 7 yolu...

İşte elektrik faturası için yardım almanın yolu

SSK’sı olmayan kişiler rahatlıkla evlerine en yakın alanlarda yer alan PTT’lere müracaat ederek devlet desteği alabilme hakkına sahip oluyorlar. Devletten elektrik desteği almayı talep ediyorsanız mutlaka kimliğinizi de yanınızda getirmeniz gerekmektedir. 

Elektrik süpürgesinden sıkılanlar için! İşte Xiaomi akıllı süpürgeleri Mart 2022 fiyat listesi…

Elektrik süpürgeleri, evlerin en ihtiyaç duyulan yardımcılarından. Süpürgesinden memnun olmayanlar ya da yeni bir süpürge arayışında olanlar için Xiaomi elektrik süpürgelerinin Mart 2022 fiyatlarını derledik…

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet devreye girdi! Her aileye 206 lira verilecek!

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet harekete geçti. Faturasını ödemekte zorluk çeken dar gelirli vatandaşlara elektrik ve doğalgaz faturası için yardım yapılacak.

Elektrik faturaları için destek başladı! Dikkat en az 103 TL...

Elektrik faturaları için devlet destek sunuyor. Dar gelirli vatandaşlar talep etmesi halinde fatura desteğinden faydalanabilecek. Ödemeler PTT aracılığı ile gerçekleştiriliyor. 2 kişilik aile için ödeme tutarı 103 TL oldu...

Milyonlarca tüketiciye müjde! Elektrik faturası için şok karar!

Milyonlarca vatandaşın gündeminden düşmeyen elektrik faturaları için yeni düzenleme geliyor. Peki elektrik faturalarında yeni düzenleme nasıl olacak? Üzerinde çalışılan alternatifler neler? İşte ayrıntılar...

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

Riva'daki spor tesisleri için imar planları değiştirildi! 

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF), Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilecek Riva tesisleri için imar planları değiştirildi. Gençlik Spor Bakanlığı talebi sonrasında bölgede ek tesis için inşaat hakkı artırıldı. 

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31449 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektrik tesisleri için ne kadar alan ayrıldı Haberi

Elektrik tesisleri için ne kadar alan ayrıldı


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), geçen yıl elektrik üretim ve dağıtım; doğalgaz iletim, dağıtım ve depolama; petrol rafinerileri, lisanslı depolama tesisleri, iletim hatları ve işleme tesislerinin kurulabilmesi için gerekli taşınmaz malların temin edilmesi işlemlerine devam etti.


Bu çerçevede elektrik piyasasında faaliyet göstermek üzere kurulması planlanan 153'ü HES, 29'u rüzgar enerji santrali, 5'i termik, 2'si biyogaz, 3'ü jeotermal elektrik üretim tesisi olmak üzere toplam 192 elektrik üretim tesisinin kamulaştırılmasına ile ilgili işlemler yürütüldü. Bu tesisler için 16 bin 839 taşınmaz malın 38 milyon 657 bin 240 metrekarelik yüzölçümünün kamulaştırılması amacıyla 201 adet kamulaştırma kararı alındı.


Elektrik üretim tesisleri için bin 258 taşınmazın 1 milyon 415 bin metrekarelik kısmının Maliye Hazinesine devredilmesi amacıyla 114 kurul kararı verildi. 


Aynı amaçla Maliye Hazinesi mülkiyetinde devletin hüküm...