29 / 07 / 2024

elektrik vergisi

elektrik vergisi

Enerji Bakanlığı’nın hazırladığı Ulusal Enerji Verimliliği Strateji Planı Taslağı, elektrik ve iklim değişikliği vergileri konulmasını hedefliyor. Taslaktaki hesaplamaya göre iki vergiyle sadece 2017’de 5.2 milyar lira toplanacak.

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Hükümet büyük bir borç yapılandırma paketinin hazırlıkları için düğmeye basınca devlete borcu bulunan pek çok vatandaş da, kendi borcunun yapılandırma kapsamına girip girmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki bu yapılandırma ile devlete olan SGK, gayrimenkul vergisi, MTV, doğalgaz, elektrik ya da su b

Hyundai Kona Elektrik'e 83 bin 477 TL indirim! Şimdi alın 2023'te ödeyin! 10 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Elektrikli otomobillere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi yapıldı bunun üzerine Hyundai, çok satan otomobilleri arasında yer alan Hyundai Kona Elektrik'e 83 bin 477 TL indirim uyguladı! Hyundai Kona Elektrik fiyatları ne kadar oldu? Hyundai kona kaç TL? İşte 10 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Özel hastanelerden emlak vergisi talebi!

Özel hastaneler, kamulaştırma yerine teşvik talep ediyor. Sektör temsilcileri, devletin direkt aldığı emlak, elektrik, tıbbi atık vergisi gibi giderler alınmazsa bile önemli bir teşvik sağlanmış olacağını belirtti.

Gelir vergisi genel tebliği 2018!

Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No:303), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında ihtiyaç fazlası elektrik enerjisinin satışında esnaf muaflığının kapsamı genişletildi...

5.2 milyarlık elektrik vergisi geliyor!

Enerji Bakanlığı’nın hazırladığı Ulusal Enerji Verimliliği Strateji Planı Taslağı, elektrik ve iklim değişikliği vergileri konulmasını hedefliyor. Taslaktaki hesaplamaya göre iki vergiyle sadece 2017’de 5.2 milyar lira toplanacak.

Kira gelir vergisi son ödeme günü bugün!

Kira gelir vergisinin 1. taksit ödemeleri 31 Mart'ta sona erecekti. Ancak bu tarihte ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle ödeme için son gün 2 Nisan'a ertelenmişti. Buna göre, kira gelir vergisi son ödeme günü bugün..

Yıllık gelir vergisi beyannamesi son günü 2 Nisan!

Vergi için beyannameler, 31 Mart'a kadar veriliyordu. Ancak, 31 Mart tarihinde ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile kimi mükellefler beyannamelerini veremedi. Bu nedenle yıllık gelir vergisi beyannamesi son günü 2 Nisan oldu..

Kira gelir vergisi ödeme süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 31 Mart 2015 tarihinde ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi ile kira gelir vergisi ödeme süresinin uzatıldığı açıklandı. Peki, kira gelir vergisi ödeme süresi ne zamana kadar uzatıldı?

Gelir vergisi süresi elektrik kesintisi nedeniyle uzatıldı!

31 Mart'ta ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle 2014 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 2 Nisan 2015 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzatıldı...

Gelir vergisi beyanname ve ödeme süresi yeniden uzatıldı!

Maliye Bakanlığı, elektrik kesintileri nedeniyle 2014 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve birinci taksit ödeme süresini 2 Nisan'a kadar uzattı..

Elektrik faturasında belediye tüketim vergisi nedir?

Elektrik faturalarında elektriğin üretilmesinden tüketilmesine kadar oluşan 4 ana faaliyetin bedelleri görülüyor. Peki, faturada yer alan belediye tüketim vergisi neden ödenir? Elektrik faturasında belediye tüketim vergisi nedir?

Adana'nın kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı!

Kurumlar vergisinde Adana Çimento Sanayi Türk A.Ş birinci, Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş ikinci, Amvlum Nişasta Sanayi ve Ticaret A.Ş üçüncü oldu. Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, 2013 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı.

Adana'nın kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı!

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, 2013 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı. Kurumlar vergisinde Adana Çimento Sanayi Türk A.Ş birinci, Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş ikinci, Amylum Nişasta Sanayi ve Ticaret A.Ş üçüncü oldu

elektrik vergisi Haberi

elektrik vergisi

Enerji Bakanlığı’nın hazırladığı Ulusal Enerji Verimliliği Strateji Planı Taslağı, elektrik ve iklim değişikliği vergileri konulmasını hedefliyor. Taslaktaki hesaplamaya göre iki vergiyle sadece 2017’de 5.2 milyar lira toplanacak. Sanayi ve ticari aboneler bunun 4.8 milyarını üstlenecek.


Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak görüşe açılan Ulusal Enerji Verimliliği Strateji Planı Taslağı olduğu gibi hayata geçerse, hayatımıza iki yeni vergi girecek. İlki bütün elektrik tüketicilerinden alınacak olan elektrik vergisi olacak. İkinci olarak sanayi ve ticaret abonolerine hem elektrik hem de doğalgaz tüketiminden alınacak olan iklim değişikliği vergisi konulacak. Taslakta yer alan Amerikan Doları bazlı projeksiyonlara göre iki vergiden sadece 2017 yılında 1.8 milyar dolar gelir elde edilecek. Mevcut kurla bakılığında verimlilik için sadece bir yılda 5.2 milyar lira vergi ödenecek.

Dolar bazında...