07 / 05 / 2024

Elektrik yatırımı Nisan ayı raporu

Elektrik yatırımı Nisan ayı raporu

Türkiye'de bu yıl nisan ayında devreye alınan santrallerin kurulu gücü, 2014'ün aynı ayına göre yüzde 62 azalarak 440 megavat oldu.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor! 17, 18 ve 19 Nisan’da talep toplayacak!

Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor. 

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

Nisan ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları" TÜİK tarafından yayımlandı. Bu oranlar Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisan ayında en yüksek aylık reel kazanç, yüzde 7,15 ile külçe altın oldu.

Nisan'da en çok kazandıran külçe altın oldu! En çok kaybettiren yatırım aracı da açıklandı! 

TÜİK verilerine göre, Nisan ayına aylık en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,83, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,15 oranlarıyla külçe altında kaydedildi. Peki en çok hangi yatırım aracı kaybettirdi? 

Ne altın ne dolar... Yatırım için herkesin ilk tercihi bu oldu! Nisan ayında rekor kırdı!

İnsanlar paralarını enflasyona korumak için yatırım araçlarına yöneldi. Özellikle otomobil bütün yatırım araçlarını geride bırakarak yurttaşların ilk seçeneği oldu. 14 Mayıs öncesi 'fiyatlar artacak' endişesi araç satışlarını artırırken, nisan ayında rekor üstüne rekor kırdı.

Ne altın ne de dolar... Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Milyonlarca kişi paralarını enflasyona karşı korumak için çeşitli yatırım araçlarına yöneldi. Nisan ayında en çok buna yatırım yapanlar kazandı. Ne altın ne de dolar...Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Merkez Bankası uluslararası yatırım pozisyonunda dev açık

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan “net uluslararası yatırım pozisyonu”, nisan sonunda 236,8 milyar dolar açık verdi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Parasını buna yatıran yaşadı!

Bu hafta (28 Mart-1 Nisan) tarihleri arasında hangi yatırım aracı kaç lira para kazandırdı, parasını borsada değerlendiren mi dolara yatıran mı yoksa altın alan mı haftayı kazançlı kapattı? İşte dolar, altın ve borsanın bir haftalık kazanç performansları...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Yatırım Varlık Kiralama 35 milyon TL kira sertifikası ödedi!

Yatırım Varlık Kiralama'nın 66 gün vadeli, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu 35 milyon TL tutarındaki yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikasının ana para ve getiri ödemesi tamam... 

Mts Yatırım Mermer İnşaat Elektrik Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mts Yatırım Mermer İnşaat Elektrik Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Metin Hasbal tarafından kuruldu.

Yatırım Varlık Kiralama'dan 40 milyon TL'lik kira sertifikası satışı!

Yatırım Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Fon Kullanıcısı olduğu 40 milyon TL tutarındaki Yönetim Sözleşmesine Dayalı kira sertifikası sattı. 

Yatırım Varlık Kiralama 80 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Yatırım Varlık Kiralama'nın yurtiçinde nitelikli yatırımcıya yönelik 120 gün vadeli, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Fon Kullanıcısı olduğu 80 milyon TL tutarındaki Yönetim Sözleşmesine Dayalı kira sertifikalarının satış işlemleri tamam...

Elektrik yatırımı Nisan ayı raporu Haberi

Elektrik yatırımı Nisan ayı raporu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'nin elektrikteki kurulu gücü nisan ayı içinde işletmeye alınan 18 santralle toplam 70 bin 998 megavata ulaştı. Geçen yılın aynı ayında, devreye alınan kurulu güç bin 165 megavat olarak hesaplanmıştı. 


Nisan ayında elektrik enerjisi yatırımlarına en büyük katkı, 361 megavatla hidroelektrik enerji santrallerinden geldi. 


Söz konusu dönemde, yatırımların 76 megavatı rüzgar enerjisi santrallerinden oluşurken, doğalgaz çevrim santrallerinde yaklaşık 3 megavat devreye...