18 / 05 / 2024

Elektronik ihaleyle tasarruf sağlanır mı

Elektronik ihaleyle tasarruf sağlanır mı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada elektronik ihalelerin, elektronik satın almaların ihale sürecini kolaylaştırdığını belirterek, "Şu anda 800 milyon dolarlık bir tasarruf sağladı bize" dedi.

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kimlik Tespiti Yöntemleri Yönetmeliği!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Mehmet Şimşek: Çevreci e-Fatura ile 650 milyon TL tasarruf sağlandı!

Elektronik Fatura Kayıt Sistemi'ni hayata geçirdiklerini söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulamanın yararlarını anlattı. Şimşek, sistem ile 650 milyon lira tasarruf sağlandığını ve 100 bine yakın ağacın kesilmekten kurtarıldığını açıkladı.

Elektronik fatura sistemi ile 650 milyon lira tasarruf sağlandı!

Maliye Bakanı Şimşek, “Elektronik fatura sistemi ile 650 milyon lira tasarruf sağlandı ve 100 bine yakın ağaç kesilmekten kurtuldu" dedi. Bakan Şimşek, 2 yıl içinde e-Fatura kullanan mükellef sayısının 100 bine ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Mehmet Şimşek: Elektronik ihaleler 800 milyon dolar tasarruf sağladı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada elektronik ihalelerin, elektronik satın almaların ihale sürecini kolaylaştırdığını belirterek, "Şu anda 800 milyon dolarlık bir tasarruf sağladı bize" dedi.

ISK-Sodex 2014’te tasarruf, çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği öne çıkacak!

Erensan, çevreci ve enerji verimliliği sağlayan ürünleri ile ‘ISK-Sodex 2014 Fuarı’na damga vurmaya hazırlanıyor. ISK - Sodex 2014’te tasarruf, çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği öne çıkacak.

Varıcılar Elektronik İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Varıcılar Elektronik İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Recep Varıcı, Ramazan Varıcı tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 25 Nisan'da Çekmeköy, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Elektronik eşya ihracatı yüzde 20,7 arttı!

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-mart döneminde 573 milyon 656 bin dolar olan sektördeki ihracat, bu yıl aynı dönemde yüzde 20,7 artarak 692 milyon 624 bin dolara çıktı.

TOKİ, Marmara Üniversitesi’nin 2 bin 457 dönümlük arazisini ihaleyle satacak!

MARMARA Üniversitesi, İstanbul’un en değerli ilçelerinde yer alan 14 kampüsünü peyderpey Maltepe’deki 3 bin dönümlük yeni yerine taşıyor. TOKİ, Marmara Üniversitesi’nin 2 bin 457 dönümlük arazisini ihaleyle satacak.

Mirasta tasarruf özgürlüğü!

Mirasta tasarruf özgürlüğü esaslarına göre, mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor...

Nazım Yavuz: Çatı tadilatı ile yüzde 50 tasarruf sağlanabilir!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, çatı ve binalarda yapılacak tadilat ve yalıtımlar ile enerji faturalarında yüzde 50’ye varan oranda tasarruf sağlanabileceğini söyledi...

Kurtboğan İnşaat Elektronik Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurtboğan İnşaat Elektronik Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammed Ali Güleç tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 11 Nisan'da kuruldu.

Unilever'in Sürdürülebilir Yaşam Planı ile 10 milyon TL tasarruf sağlandı!

Unilever'in 'Sürdürülebilir Yaşam Planı' ile 10 milyon TL tasarruf sağlandı. Unilever 2008 ile 2012 yılları arasında, üretimden kaynaklanan sera gazı salımını yaklaşık üçte bir oranında azalttı ve üretim atıklarını yarıya indirdi

Elektrik-elektronik sektöründen ilk çeyrekte 3 milyar dolarlık ihracat!

Elektrik-elektronik sektörünün ihracatı, 2014 yılının ilk çeyreğinde 2 milyar 947 milyon dolara ulaştı. Sektör, mart ayında yüzde 16,5 artışla 1 milyar 79 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Elektronik ihaleyle tasarruf sağlanır mı Haberi

Elektronik ihaleyle tasarruf sağlanır mı



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), İslami Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası tarafından, OECD-SIGMA ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ile işbirliği içerisinde, Türkiye Kamu İhale Kurumu ve Dünya Bankası'nın ev sahipliğinde düzenlenen "10. Kamu Alımları Bilgi Değişim Platformu" toplantısına katıldı.

Toplantının açılışında Bakan Şimşek, toplantının paydaşlarıyla birlikte çok farklı bölgesel konularda işbirliği yaptıklarını, bunlardan bazılarının kamu ihaleleri, kamu alımları, iyi yönetişim ve yolsuzlukla mücadele olduğunu söyledi.

Şimşek, bu konuların uzun vadede sürdürülebilir büyüme sağlamak için önemli unsurlar olduğunun altını çizerek, kurumların niteliğinin de en az demografik bilgiler kadar, en az verimlilik kadar önemli olduğunu anlattı.

Platforma Türkiye'nin ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şimşek, kendinden önceki konuşmacıların bahsettiği performansın ölçülmesi, performansın izlenmesi gibi konulara...