04 / 05 / 2024

Mehmet Şimşek: Elektronik ihaleler 800 milyon dolar tasarruf sağladı!

Mehmet Şimşek: Elektronik ihaleler 800 milyon dolar tasarruf sağladı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada elektronik ihalelerin, elektronik satın almaların ihale sürecini kolaylaştırdığını belirterek, "Şu anda 800 milyon dolarlık bir tasarruf sağladı bize" dedi.





Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), İslami Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası tarafından, OECD-SIGMA ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ile işbirliği içerisinde, Türkiye Kamu İhale Kurumu ve Dünya Bankası'nın ev sahipliğinde düzenlenen "10. Kamu Alımları Bilgi Değişim Platformu" toplantısına katıldı.

Toplantının açılışında Bakan Şimşek, toplantının paydaşlarıyla birlikte çok farklı bölgesel konularda işbirliği yaptıklarını, bunlardan bazılarının kamu ihaleleri, kamu alımları, iyi yönetişim ve yolsuzlukla mücadele olduğunu söyledi.

Şimşek, bu konuların uzun vadede sürdürülebilir büyüme sağlamak için önemli unsurlar olduğunun altını çizerek, kurumların niteliğinin de en az demografik bilgiler kadar, en az verimlilik kadar önemli olduğunu anlattı.

Platforma Türkiye'nin ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şimşek, kendinden önceki konuşmacıların bahsettiği performansın ölçülmesi, performansın izlenmesi gibi konulara işaret ederek, kurumların iyileştirilmesi için bu konuların kritik olduğunu vurguladı.

Mehmet Şimşek, kamu alımları ve hizmet sunumunda son derece rekabetçi bir sisteme sahip olunması gerektiğine, şeffaf ve etkin bir sisteme ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, "Kamu alımları ya da satın almalar KOBİ'leri desteklemek amacıyla bir araç olarak da kullanılabilir. KOBİ'ler pek çok bölgenin bel kemiğini oluşturmaktadır. Diğer taraftan kamu alımları ya da satın alma süreçleri yeşil ekonomiyi de geliştirebilir. Daha fazla Ar-Ge çalışması yapılmasına ön ayak olabilir. İşte bu noktada bölgesel işbirliği çok daha iyi satın alma politikaları kanalıyla teşvik edilebilir" diye konuştu.


Star




Geri Dön