18 / 05 / 2024

10. Kamu Alımları Bilgi Değişim Platformu toplantısı

10. Kamu Alımları Bilgi Değişim Platformu toplantısı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada elektronik ihalelerin, elektronik satın almaların ihale sürecini kolaylaştırdığını belirterek, "Şu anda 800 milyon dolarlık bir tasarruf sağladı bize" dedi.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

İsdemir açıkladı! İsdemir'de saat ücretli personel alımları başlıyor... 

İsdemir, ihtiyaçları kapsamında saat ücretli statüsünde istihdam edilen pozisyonlar için işe alım yapacağını duyurdu. Buna göre yapılan açıklamada tarihte belirtildi ve işe alımlar için başvuru sürecinin 13 Mayıs'ta başladığı açıklandı.

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

İŞKUR açıkladı! 55 yaş altı kamu personeli alımı başladı...

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen adaylar güncel personel alımlarını hakkında araştırmalar devam ediyor. Buna göre; belirtilen son haber kapsamında o kamu kurumunda çalışacak 55 yaş altı kamu personeli alımı başladığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Kamu çalışanlarına kira yardımı ne zaman yapılacak?

Son dönemde artan kiralardan sonra kamu çalışanları uygun fiyata kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Bu noktada memurlar 2024 yılında devletten kira desteği bekliyor. 

İŞKUR açıkladı! İl Özel İdaresi 18 yaş üstü daimi kamu personeli alımı yapacak...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kamu personel alımlarını hakkında açıklamalar yapmaya devam ediyor. Yapılan açıklama kapsamında aktarılan son haberler şöyle; İl Özel İdaresi bünyesine 18 yaş üstü daimi kamu personeli alımı yapılacağı duyuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

İŞKUR duyurdu! Kamu kurumunda çalışacak daimi personel alınacak

Kamu kurumları tarafından düzenli olarak personel alımları yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda, İŞKUR üzerinden belirtilen bir personel alım ilanın detaylarına göre kamu kurumunda 07.30 – 17.00 saatleri arasında daimi çalışmak isteyenler için başvuruların başladığı açıklandı. İşte Haberin detayları.

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

Düşük KPSS puanı ile devlet memuru alımları başlıyor!

Kamu kurumları personel alımları ile ilgili açıklama yapıldı. İhtiyaçlarına yönelik yapılan personel alımlarına bir yenisi daha geldi. Yapılan açıklama ile devlet memur alımı başladığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

ÖTV'siz araç almak isteyenler dikkat! Limit değişti! İşte ÖTV'siz araç alımlarında 2024 üst limiti!

Engelli vatandaşlar için ÖTV'siz muafiyetli sıfır otomobil alımlarında limit değişti.  İşte ÖTV'siz araç alımlarında 2024 üst limiti.

Kamuda çalışmak isteyenler dikkat! Bu illerde zabıta memuru alımları başladı!  Kaçırmayın!

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen pek çok kişi son yayımlanan iş ilanlarını araştırıyor. Paylaşılan son dakika bilgilerine göre, bu ilde zabıta memuru alımları başladı. Hemen bakın....

Binlerce yeni kamu personel alımı yapılacak! Tam 7120 kişilik işe alım süreci başlıyor

Kamu sektörü, ekim ayı personel alım planlarını açıkladı. KPSS şartı olmadan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde toplamda 7.120 yeni kadro için işe alım süreci başlayacak. İşte kamuda işe alımlar için gerekli bilgiler ve nasıl başvuracağınıza dair tüm detaylar haberin devamında…

10. Kamu Alımları Bilgi Değişim Platformu toplantısı Haberi

10. Kamu Alımları Bilgi Değişim Platformu toplantısı



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), İslami Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası tarafından, OECD-SIGMA ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ile işbirliği içerisinde, Türkiye Kamu İhale Kurumu ve Dünya Bankası'nın ev sahipliğinde düzenlenen "10. Kamu Alımları Bilgi Değişim Platformu" toplantısına katıldı.

Toplantının açılışında Bakan Şimşek, toplantının paydaşlarıyla birlikte çok farklı bölgesel konularda işbirliği yaptıklarını, bunlardan bazılarının kamu ihaleleri, kamu alımları, iyi yönetişim ve yolsuzlukla mücadele olduğunu söyledi.

Şimşek, bu konuların uzun vadede sürdürülebilir büyüme sağlamak için önemli unsurlar olduğunun altını çizerek, kurumların niteliğinin de en az demografik bilgiler kadar, en az verimlilik kadar önemli olduğunu anlattı.

Platforma Türkiye'nin ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şimşek, kendinden önceki konuşmacıların bahsettiği performansın ölçülmesi, performansın izlenmesi gibi konulara...