27 / 04 / 2024

Kamu çalışanlarına kira yardımı ne zaman yapılacak?

Kamu çalışanlarına kira yardımı ne zaman yapılacak?

Son dönemde artan kiralardan sonra kamu çalışanları uygun fiyata kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Bu noktada memurlar 2024 yılında devletten kira desteği bekliyor. 



Türkiye'de 2024 ve 2025 yıllarını da kapsayan dönem için de imzalanan toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen’in masaya getirdiği en önemli maddeler arasında da memurlara kira yardımı yer aldı.

Kamu personellerine de ayda 7 bin 600 Türk Lirası kira desteği yapılması talep edilirken bu madde de, toplu sözleşme görüşmelerinde de kabul edilen maddeler arasında bulunuyor. Memur- Sen'in toplu sözleşme masasına getirdiği ve kamuoyunda geniş yankı bulan 'memurlara kira yardımı' talebi halen gündemdeki yerini koruyor.

Bu konuda açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, tekliflerinin ana omurgasını 2024-2025 yıllarındaki maaş ve aylık artışların oluşturduğuna vurgu yaparak, "Maaş artış oranlarının yanında memurlara kira yardımının verilmesi, önemsediğimiz tekliflerimiz arasında" dedi.

Kamu çalışanlarına kira yardımı ne zaman yapılacak?

MEMURA KİRA YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Memur kira yardımının ne zaman yapılacağı ve ne kadar olacağı, Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından sonra sorgulanmaya başladı. Çavuşoğlu, “Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz.  TOKİ  eliyle bölgemize yeni konutları süratle kazandırıp arz talep dengesini sağlayacağız. Şimdiden TOKİ için yerler bakmaya başladık arkadaşlarımızla beraber ve ilgili kurumlarımızla beraber."

Ancak memurlara kira yardımı hakkında ayrıntılara dair resmi bir açıklama henüz olmadı. Konuyla ilgili açıklamanın, Ocak ayında yapılması bekleniyor.

Kamu çalışanlarına kira yardımı ne zaman yapılacak?

BAKAN TEKİN'DE AÇIKLADI

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kira yardımıyla ilgili sözleri, kamuoyunda büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bakan Tekin'in aktardığı bilgilere göre kira desteği, tüm kamu personeli için ayrı bir çalışma konusu olarak masada bulunuyor. 

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni kira yardımı programı kapsamında, belirli şartlara uyan kiracılara her ay 3 bin 500 lira kira yardımı yapılacak.

Kira yardımı başvuruları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup, başvurular özellikle Kaymakamlıklar aracılığıyla yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile iş birliği içinde çalışan Kaymakamlıklar, kira desteğine muhtaç olan kişilere ulaşarak başvurularını değerlendirmekte ve yardımları sağlıyor.

TOKİ'den Isparta'ya 124 konutluk yeni proje müjdesi!

Doğalgaz destek ödemesi arttı mı? Aylık doğalgaz desteği ne kadar oldu? Güncel doğalgaz destek ödemesi!


Geri Dön