18 / 05 / 2024

Elektronik ihale nedir

Elektronik ihale nedir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada elektronik ihalelerin, elektronik satın almaların ihale sürecini kolaylaştırdığını belirterek, "Şu anda 800 milyon dolarlık bir tasarruf sağladı bize" dedi.

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31839 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamuda yapım işleri ihalelerine ilişkin yeni düzenleme!

Kamu İhale Kurumu (KİK), mal ve hizmet alımı, yapım işleri ve elektronik ihale uygulama yönetmeliklerinde düzenlemelere gidildi.

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik!

Kamu İhale Kurumu'nca Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31260 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30800 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrikte tek zamanlı tarife nedir?

Puantlı tarife olarak da bilinen çok zamanlı tarife; üç farklı zaman dilimlerinde farklı uygulanan elektrik tarifesine deniyor. Peki, elektrikte tek zamanlı tarife nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektronik sayaç nedir?

Elektronik sayaç; üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz / 17.00-22.00 Puant / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir. Peki, elektronik sayaç nedir?

İhalenin feshi davası nedir?

İhalenin feshini, tetkik merciinden şikayet yolu ile ihale tarihinden itibaren yedi gün içinde isteyebilirler. Peki, ihalenin feshi davası nedir? İhalenin feshi ve farkının tahsili nasıl olur?

Hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

Hazine arazileri, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde satılabiliyor. Peki, hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

Mehmet Şimşek: Elektronik ihaleler 800 milyon dolar tasarruf sağladı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada elektronik ihalelerin, elektronik satın almaların ihale sürecini kolaylaştırdığını belirterek, "Şu anda 800 milyon dolarlık bir tasarruf sağladı bize" dedi.

Halk Bankası 31 ilde 141 adet gayrimenkul satıyor!

Türkiye Halk bankası A.Ş. 31 ilde yer alan 141 adet gayrimenkulü elektronik ihale ile satışa çıkardı. İhale 12 aralık 2013 tarihinde saat 16:00 'da gerçekleştirilecek...

Elektronik ihale nedir Haberi

Elektronik ihale nedir



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), İslami Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası tarafından, OECD-SIGMA ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ile işbirliği içerisinde, Türkiye Kamu İhale Kurumu ve Dünya Bankası'nın ev sahipliğinde düzenlenen "10. Kamu Alımları Bilgi Değişim Platformu" toplantısına katıldı.

Toplantının açılışında Bakan Şimşek, toplantının paydaşlarıyla birlikte çok farklı bölgesel konularda işbirliği yaptıklarını, bunlardan bazılarının kamu ihaleleri, kamu alımları, iyi yönetişim ve yolsuzlukla mücadele olduğunu söyledi.

Şimşek, bu konuların uzun vadede sürdürülebilir büyüme sağlamak için önemli unsurlar olduğunun altını çizerek, kurumların niteliğinin de en az demografik bilgiler kadar, en az verimlilik kadar önemli olduğunu anlattı.

Platforma Türkiye'nin ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şimşek, kendinden önceki konuşmacıların bahsettiği performansın ölçülmesi, performansın izlenmesi gibi konulara...