16 / 05 / 2024

Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi

Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün en temel hedefinin e-Sicile geçmek olduğunu ve Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi’nin başlatıldığını açıkladı.

Tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi, bir taşınmaz hakkında verilen bir karardır. Bu karar neticesinde bazı kısıtlamalar devreye girer. Peki tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir, hangi durumlarda devreye girer ve sonuçları nelerdir? İşte 31/B şerhi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün sahibi ile kiracısı arasında düzenlenmiş olan kira sözleşmesinin tapu siciline şerh verilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik 2022!

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik bugünkü 31860 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar? İşte 2022 tapu şerhi ücreti!

Tapuya şerh koymak, gayrimenkul sahibinin mal üzerindeki haklarını kısıtlama amacıyla yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapuya konulan şerh tapu siciline işleniyor. Peki, Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar oldu! 2022 tapu şerhi ücreti...

Tapuda 35 milyonluk vurgun Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle engellendi! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

Özak GYO Didim gayrimenkulünün üst hakkı süresi tapuya tescillendi!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi  Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından irtifak hakkı tesis işlemleri tamamlandı, 49 yıllık üst hakkı Özak GYO adına tapu siciline şerh edildi.

Kepez Belediyesi'nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Tapu Müdürlüğü arasında, Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınmasıyla ilgili protokole imza attı.

Didim'de tapu işlemleri için yeni dönem!

Didim Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü arasında, emlak rayiç değeri gibi iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılmasının sağlanması için protokol imzaları atıldı. Anlaşmaya göre; tapuda işlem yapan vatandaşların belediyeden evrak alması gerekmeyecek.

İzmir Konak'ta tapu işlemleri için yeni dönem başladı!

İzmir Konak Belediyesi, vatandaşların tapu işlemlerini kolaylaştırmak için taşınmazların rayiç değerler verilerini Konak Tapu Müdürlüğü’yle elektronik ortamda paylaşacak yeni uygulamayı hayata geçiriyor.

Tapu sicilindeki kamusal kısıtlamaların kaldırılmasıyla taşınmaz bilgilerine ulaşılabilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaların entegrasyonu ile taşınmazların yer aldığı yerlere ait "afet alanları, fay hatları, " gibi bilgilere isteyen herkesin ulaşabileceğini belirtti.

Yurt dışındaki gayrimenkul satışları vergiden muaf mı?

TMK kapsamında tapu siciline kayıt edilmeyen taşınmazlar istisnadan yararlanamıyor. Bu durumda, kurumlar yurt dışında sahip oldukları taşınmazları sattıklarında kanundaki diğer şartları da sağlarsa, istisnadan faydalanıp faydalanamayacakları sorusu akla geliyor...

Tapu dairelerinde koronavirüs yoğunluğu!

Web Tapu, vatandaşın tapu müdürlüğüne gitmeden 46 tapu işlemini (satış, bağış, intikal vb.) elektronik ortamda gerçekleştirmesine imkan sunuyor...

Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi Haberi

Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi

Bakan Güllüce, tüm tapu işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını temin etmek amacıyla Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi’nin başlatıldığını kaydetti.


e-Sicil sayesinde tapuda vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlanacağını vurgulayan Bakan İdris Güllüce, “Tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişilecek. İşlemler daha kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlar tapu müdürlüklerine gelmeden işlemlerini yapabilecekler” dedi.


e-Sicil uygulaması hayata geçtiğinde; haciz, onama ipotekleri, ipotek terkinleri, kamulaştırma gibi işlemler elektronik ortamda yapılarak bürokrasi en aza indirilecek. İşlem güvenirliliği en üst düzeye çıkarılacak ve dolayısıyla personelin iş yükü azalacak. Tapu arşivleri bir sistematik halinde modern bir hale getirilecek.


Elektronik arşiv çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Güllüce, şunları söyledi: “Tapu müdürlüklerimizin tamamında yapılan işlemler günlük olarak elektronik ortama aktarılıyor. Ayrıca e-Arşiv oluşturulması amacıyla; tapu müdürlüklerinde önceden yapılmış işlemlerin elektronik ortama...