06 / 05 / 2024

Elisavet Pistika

Elisavet Pistika

Fokas kararı gibi 130 dava daha yolda.. AİHM'nin İstanbul'daki üç gayrimenkule usulsüz el koyduğu gerekçesiyle Türkiye'yi 5 milyon euro tazminata mahkûm etmesi yeni davaları da gündeme getirdi

Elisavet Pistika Haberi

Elisavet Pistika

Suyun öte yanından Yunanistan'ın kuzeyindeki Katerini ve Kavala şehirlerinde yaşayan Yiannis ve Vangelis Fokas kardeşler, Türkiye'den alacakları 5 milyon euro ile neler yapacaklarının planlar mı şimdiden kuruyorlar. 

Fokas kardeşlerin, 2000 yılında başlayan hukuk mücadeleleri geçen hafta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) tazminat miktarını belirleyen kararı ile noktalandı. 


Türkiye, biri 65 diğeri 68 yaşmdaki iki kardeşe 5 milyon euro tazminat ödeyecek. AÎHM kararı, Yunan vatandaşlarının, kendileri ya da yakm akrabalarının Türkiye'deki gayrimenkulleri için "içtihat" teşkil edebilir. 


MİRAS ABLALARINDAN 

Yiannis ve Vangelis Fokas'm bir de ablaları vardı. İstanbullu Rum Apostolos ve Elisavet Pistika tarafmdan 11 yaşındayken evlatlık edinilen ve Türkiye'ye göç eden Polikseni. 


Üvey babası 1981, üvey annesi de 1987 yılında ölünce kendisine Beyoğlu'nda 3 bina miras kalan Polikseni, 1991'de akli dengesini kaybettiği teşhisiyle Zeytinbumu'daki Balıklı...