06 / 05 / 2024

emek sinemasını kim yıktı

emek sinemasını kim yıktı

İzzet Çapa’nın Hürriyet gazetesinin Kelebek ekindeki bugünkü nüshasında yayımlanan, “ Emek Sineması'nın son durumunu binanın ortağı anlattı ” başlıklı yazısı şu şekilde;

Ev alırken tapu masrafını kim öder?

Ev satın alma aşamasında olan kimseler bazı masrafları tek başına, bazı masrafları ise satıcıyla beraber öder. Peki, ev alırken tapu masrafını kim öder?

Kapıcının tazminatını kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcı tazminatını kaleme aldı. Peki kapıcının tazminatını kim öder?

Tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Tapu alım satım işlemlerinde ortaya çıkan masrafın kim tarafından ödeneceği merak ediliyor. Kanunen tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Tapu masrafı ne kadar? Tapu masrafını kim öder?

Tapu harcı gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında alıcıdan da satıcında tahsil ediliyor. Peki tapu masrafı ne kadar? Tapu masrafını kim öder? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır?

Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedeli yıl sonuna kadar yüzde 3'e indirildi. Peki tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır? İşte tüm detaylar...

Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları!

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında ödenen tapu harcı hakkında merak edilen tüm detaylar sizler için araştırıldı. Tapu harcı nedir? Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları...

Tapu harcını kim öder 2018?

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcını kim öder 2018?

İnci Sineması'nın imar değişikliğine mahkemeden iptal kararı!

Henüz davası sonuçlanmadan 2014 yılında otel yapılması için yıkılan İnci Sineması’nın yıkımını isteyen imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi..

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Ferrah Sineması’nın binası 16 milyon TL'ye satılıyor!

Mülkiyeti Milli Eğitim Vakfı'na ait olan Ferrah Sineması'nın binası satılıyor. Ferrah Sineması binası için mıhammen bedel 16 milyon TL olarak belirlendi.

Tapu masrafını kim öder 2017?

Gayrimenkul devir işlemleri için ödenen tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, bu tapu masrafını kim öder 2017?

Tapu harcını kim öder 2017?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi oluyor. Peki, tapu harcını kim öder 2017?

emek sinemasını kim yıktı Haberi

emek sinemasını kim yıktı

Emek Sineması’nı yıkan Kamer İnşaat’ın ortağı Levent Eyüboğlu, “Emek Sineması'nın binasının dış görünüşünü kimse tarif edemez. Sinema Cercle D'orient, İpek, Melek ve İsketinj binalarının arasındaki avluya yapılıp üzeri kapatılmış. Hemen yandaki Melek Apartmanı'ndan da girişi verilmiş. Sinemanın balkonlarının olduğu yerde apartmanın birinci katı var. İkinci kat ise makine dairesi... Başka bir binanın altından ise yangın çıkışı verilmiş” dedi.


Hürriyet gazetesinden İzzet Çapa’ya konuşan Eyüboğlu, “bu anlattıklarınız Emek Sineması'nı yıkabileceğinizi mi gösteriyor?” sorusu üzerine, “Diyorum ki bu binanın kendisi yok aslında. Dört duvar yapılmış, o dört duvarın üzerine de bir çatı. Yani Emek Sineması'nın tarihi denebilecek bir binası yok” diye konuştu.



‘Emek Sineması'nın son durumunu binanın ortağı anlattı’


Geçen akşam gittiğim bir mekanda, Emek Sineması'nı "yıkan" projenin ortaklarından Levent Eyüboğlu'yla tanıştım. Hazır yakalamışken,...