29 / 04 / 2024

Emek Sinemasının son hali

Emek Sinemasının son hali

Emek Sineması yerine yapılan inşaat çalışmaları 2 senedir tartışılıyor. Sivil toplum örgütlerinin karşı çıktığı çalışmalarda sona yaklaşıldı. inşaat şirketi yöneticileri, Emek’in orijinal halinin koruduğunu söylüyor.

Emek Sineması’nda ilk perde açıldı!

2013 yılında başlayan çalışmayla restore edilen tarihi Emek Sineması’nda perde açıldı, ilk oyunlar oynanmaya başladı. Provalarla birlikte son detayların yapıldığı Emek’te, etkinlikler de sürüyor.

Beyoğlu Emek Sineması açılış için gün sayıyor!

Emek Sineması Mart ayında sanatseverlere buluşmak için gün sayıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Tarihi eserleri yaşatarak kullanma açısından önemli bir devrim yapıyoruz” dedi.

Emek Sineması’nın restorasyonu özensiz bulundu!

Emek Sineması’nın da içinde bulunduğu tartışmalı yapı adasının restorasyon projesine tepkiler devam ediyor. Ön cephedeki bitki motifi bezemeli rozet kırılarak yerine konulan yağmur gideri borusu özensiz bir restorasyon olarak nitelendi.

Emek Sineması'nın restorasyonu için suç duyurusu!

Restorasyonu kamuoyunda tartışma yaratan Emek Sineması davalık oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Emek Sineması’nı yıkıp yeni yerinde onaran Kamer İnşaat yetkililerinin aleyhine iddianame hazırladı.

Emek Sineması'nın değeri yeni yerine naklolacak!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Hıncal Uluç bugün köşesinde " Beyoğlu'nda bir gurur anıtı.. Emek! " başlıklı yazısına yer verdi. İşte "Beyoğlu'nda bir gurur anıtı.. Emek! "yazısı...

Emek Sineması ne zaman açılacak?

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan restorasyonu devam eden Emek Sineması inşaatında incelemelerde bulundu. Emek Sineması’nın 2016 yılında açılacağını müjdeleyen Demircan, “Beyoğlu sahnesine, sinemasına, kültür merkezine kavuşmuş olacak.” dedi.

Beyoğlu Emek Sineması 2016'da açılıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Emek Sineması inşaatında incelemelerde bulundu, Emek Sineması’nın 2016 yılında açılacağını müjdeleyen Demircan, “Beyoğlu sahnesine, sinemasına, kültür merkezine kavuşmuş olacak" dedi

Emek Sineması inşaatı ne olacak?

Tarihi Emek Sineması’nın yerine yapılan inşaata duyulan tepkiler devam ediyor. Sinema Yazarlar Derneği ve İstanbul Mimarlar Odası, mahkemece yürütmenin durdurulmuş olmasına rağmen inşaatın devam etmesini hukuksuzluk olarak niteledi..

Sinema sanatçıları Emek Sineması'nın inşaatının durdurulmasını istedi!

Sinema sanatçıları ve Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Emek Sineması'na yapılan inşaat çalışması için verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanması çağrısı yaptı.

SİYAD: Emek Sineması'nda yıkımı durdurun!

Emek mücadelesi devam ediyor! Sinema sanatçıları ve SİYAD üyeleri Emek Sineması’nın yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı çıktığını hatırlattı.

Emek Sineması mimari olarak korunacak bir bina değil!

İzzet Çapa’nın Hürriyet gazetesinin Kelebek ekindeki bugünkü nüshasında yayımlanan, “ Emek Sineması'nın son durumunu binanın ortağı anlattı ” başlıklı yazısı şu şekilde;

TOKİ Kocaeli Kandıra 518 konut başvuru için yarın son!

TOKİ Kocaeli Kandıra 518 konut başvuru için yarın son. Dairelerin 88 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satıldığı projede başvuru bedeli olarak 4 bin TL ödeniyor.

Ayazma Emlak Konutları kura başvuruları için yarın son gün!

Yaklaşık 300-350 adet konutun satışı yapılacak olan Ayazma Emlak Konutları kura başvuruları için yarın son gün. Projede yer alan daireler 396 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Emek Sinemasının son hali Haberi

Emek Sinemasının son hali

İstanbul Beyoğlu’ndaki tarihi Emek Sineması yerine yapılan inşaat çalışmaları tartışılmaya devam ediliyor. Emek Sineması’nın da içinde yer aldığı Serkildoryan Kompleksi’nde yapılacak çalışmalar için Şubat 2013’te ruhsat alındı. Grand Pera adı verilen projede en çok tartışılan nokta Emek Sineması’na ait bölümü oldu. Sivil toplum örgütleri projeye karşı çıktı, davalar açıldı. Son olarak 13 Ocak’ta Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Emek Sineması’nın yerinde yükselen projeyle ilgili İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı. Grand Pera projesini geliştiren Kamer İnşaat ise süreci hukukçuları ile incelediğini ancak projenin durmadığını söyledi.



KAYGILAR BOŞA ÇIKACAK 


Tartışılan projedeki son durumu görmek ve 2 yıl sonra Emek’in yeni halini ilk kez görüntülemek için şantiye alanını ziyaret ettik. Proje alanını Kamer...