23 / 07 / 2024

emekliler ev bekliyor

emekliler ev bekliyor

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.İyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konut sahibi olmadığını bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Emekliler konut müjdesi bekliyor!

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.iyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konut sahibi olmadığını bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Seyfi İyiyürek: Emekliler konut sahibi olabilmek için hükümetten yasa bekliyor!

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konutu bulunmadığını, emeklilerin özel konuta sahip olabilmeleri için hükümetten bir yasa çıkarmalarını bir kez daha talep etti.

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kiracı sorununun temel nedeni: Yargılamaların uzun sürmesi!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim mahkemelere taşınmaya devam ediyor. Binlerce dava ise hala çözüm bekliyor.  Av. Tarık Çakmak, kiracı ve ev sahibi arasındaki bu sürecin uzun sürmesinin nedenini yargılamalara bağlıyor. Çakmak, 'asıl sorun yargılamaların uzun sürmesi' dedi ve açıkladı...

Yatırım aracı kalmadı, parası olan yurt dışından ev alıyor! 

Uzun zamandır yatırımcıların Türkiye'den kaçtığı; parası olanın artık yurt dışından ev aldığı gündeme geliyor. Peki Türkiye ekonomisini neler bekliyor? İş insanı Alphan Manas, "İstanbul depremi, yaşayacağımız finans depreminin yanında çok hafif kalacak" dedi ve çarpıcı bir açıklamada bulundu. 

Seyyanen zam bekleyen emekliler dikkat! Emekliye refah payı verilecek mi? 

Geçim derdi her geçen gün daha da artan emekliler seyyanen zam bekliyor. Peki emekliye refah payı verilecek mi? 

Ev sahibi olmak isteyenlere konut kredisinde 1.20 müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi. İşte tarihi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar hükümet tarafından çıkarılmasına artık kesin gözüyle bakılan 1.20'lik konut kredisini bekliyor.Konut kredisi faizlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar bu yöntemle ev sahibi olabileceklerini düşünüyor. Vatandaşlara müjdeli haber de geldi. Talimat Erdoğan'dan

Ev alacaklar daha ucuza alabilir miyim diye bekliyor! Ama fiyatlar reel olarak yüzde 12 düştü!

Ev alacaklar 'Şimdi konut almak için doğru zaman mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Piyasa analisti Serkan Çelik, konut fiyatları ile ilgili konuştu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı temmuz ayını bekliyor. Yüzde 25 kira sınırının kaldırılmasıyla beraber kira zammının nasıl hesaplanacağı merak ediliyor. Peki temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Ev almak yatırım aracı olmaktan çıktı mı? Satılık fiyatlar düşse bile, kiralar fırlayacak! 

Son zamanlarda hem satılık hem kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışları, ev sahibi olmayı da ev kiralamayı da zorlaştırdı. Peki konut piyasasını neler bekliyor? 

6 ay önce kiralık konut bulmak imkansızdı, şimdi 750 ev kiracı bekliyor!

Ege’nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Marmaris, son 6 ayda kiralık konut piyasasında beklenmedik bir değişim yaşadı. Gözde ilçede yüksek kiralar nedeniyle pek çok ev boş kaldı.

Kiralarda yeni dönem için geri sayım başladı! Ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor? 

Konut kiralarında uygulanan yüzde 25'lik tavan zam düzenlemesi Temmuz ayında sona erecek? Peki bu tarihten sonra ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor? 

Ev sahipleri küstürüldü: Yüzde 25 zam sınırı kalkınca kiracıyı yüksek enflasyon şoku bekliyor! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların artmasına neden olan yüzde 25 uygulaması 1 Temmuz'da sona eriyor. Peki ne olacak? 

Yeni ev hayali kuranlar dikkat: 2024 sonbahar- 2025 yaz ayları uygun zaman olacak! 

Yeni ev alacak binlerce kişi, fiyatların düşeceği normal zamanı bekliyor. Peki konut piyasası ne zaman normale dönecek? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle emekli ev sahipleri 15-18 bin TL'lik evlerinden 2-3 bin TL kira alıyor!

Mağdur ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamıyor. 15-18 bin TL'lik evler, 2-3 bin TL'ye kiralanıyor. Emekliler de düşük kalan kira bedellerine tepkili. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş,, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Çözüm önerisi geldi!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki tahliye davalarının uzaması sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Dava süresini kısaltacak öneri geldi. 

emekliler ev bekliyor Haberi

emekliler ev bekliyor

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.İyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konut sahibi olmadığını bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı. Adana'da, 40 bin civarındaki üye sayısıyla en büyük ve en etkin bir sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi Başkanı İyiyürek, yaptığı açıklamada emeklilerin konut sıkıntısına dikkat çekti. Emeklilerin yüzde 80'inin kira ödediğini ve tamamının geçim sıkıntısı yaşadığını dile getiren İyiyürek, "Yıllarca ısrarla ifade ettiğimiz gibi maaşının yarısını kiraya veren emeklilere TOKİ ve belediyeler "Emekliler maaş alıyor' diye ekonomik ev yapmadı. 800 ile 1.500 TL arasında maaş alan emekliler için devletten ya da belediyeden konut alabilmeleri için hükümetçe bir yasa çıkarılmasını talep ediyoruz. 

Yapılacak konutların emeklilik ve yaşlılık giderlerine uygun planlarla üretilmesini,...