03 / 05 / 2024

emekliler ev istiyor

emekliler ev istiyor

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.İyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konut sahibi olmadığını bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle emekli ev sahipleri 15-18 bin TL'lik evlerinden 2-3 bin TL kira alıyor!

Mağdur ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamıyor. 15-18 bin TL'lik evler, 2-3 bin TL'ye kiralanıyor. Emekliler de düşük kalan kira bedellerine tepkili. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş,, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kiracıdan zam isyanı: Ev sahibim kirayı 3 katına çıkartmak istiyor, o paraya 48 ayda Los Angeles’da ev alabiliyorum!

Bazı ev sahipleri fahiş zam talepleriyle gündeme gelirken, son zamanlarda Türkiye ile yurt dışındaki ev fiyatları sık sık karşılaştırılmaya başlandı. Bir kiracı sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

Konut kiralarına iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı sınırlaması ev sahiplerini artık mağdur konuma getirdi. Kira Kanunu’nun acilen değişmesi gerektiğini belirten ev sahipleri seslerinin duyulmasını istiyor.

Ev sahipleri adalet istiyor: Aldığımız kiralar evin vergisini ödemiyor!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri adalet arayışlarını dile getiriyor. Borsa yatırımcısı İdris Güner, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

Mağdur ev sahiplerinden adalet çağrısı: Ekmeğe yüzde 120, peynire yüzde 180 zam varken, kiraya yüzde 25 artış olmaz!

Kira bedelinin düşük kaldığını belirten ev sahipleri ve fahiş zamlarla karşılaştıklarını söyleyen kiracılar, sık sık anlaşmazlık yaşıyor. Mağdur ev sahipleri, 2-3 bin TL olan kiraların acil olarak rayiç bedele yükseltilmesini istiyor.

Kadıköy'de kiralar 3 yılda yüzde 627 arttı, ortalama kira 21 bin TL'yi aştı! Oturulacak ev bulunamıyor!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, resmi X sosyal medya hesabından kira bedelleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu ve "Öğrenciler, çalışanlar, emekliler, Kadıköylüler oturacak ev bulamıyor" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Arsa ve tarla almak isteyenler dikkat! Yeni trend herkes ev yerine, tarla yada arsa alıyor...

Konut fiyatlarındaki yaşanan son zamanlardaki yükseliş vatandaşı da arsaya yönlendirdi. Buna göre, vatandaşlar ev yerine tarla veya arsa almak istiyor. Ancak bu süreçte dikkat etmesi gereken bazı detaylar var. İşte deyatlar ve haberin ayrıntıları... 

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Yusuf Güney: '20 bin lira kira veriyorum! Ev sahibi 50 bin lira istiyor'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Anlaşmazlıklar sürerken taraflar soluğu mahkemede alıyor. Bu konuda mağduriyet yaşayan isimlerden biri de Yusuf Güney oldu. 

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa yeni bir kriz eklendi. Ev sahibi evini yüksek kiraya vermek için kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. 

Düşük maaş alan emekliler asgari ücret seviyesine çıkaracak zam istiyor!

 Temmuz zammının açıklanmasıyla birlikte asgari ücret 11.402 TL oldu. Geçim sıkıntısı yaşayan emekliler de en düşük emekli maaşının bu seviyeye çıkarılmasını talep ediyor.

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

emekliler ev istiyor Haberi

emekliler ev istiyor

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.İyiyürek, Türkiye'de yaşayan emeklilerin yüzde 80'ninin konut sahibi olmadığını bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı. Adana'da, 40 bin civarındaki üye sayısıyla en büyük ve en etkin bir sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi Başkanı İyiyürek, yaptığı açıklamada emeklilerin konut sıkıntısına dikkat çekti. Emeklilerin yüzde 80'inin kira ödediğini ve tamamının geçim sıkıntısı yaşadığını dile getiren İyiyürek, "Yıllarca ısrarla ifade ettiğimiz gibi maaşının yarısını kiraya veren emeklilere TOKİ ve belediyeler "Emekliler maaş alıyor' diye ekonomik ev yapmadı. 800 ile 1.500 TL arasında maaş alan emekliler için devletten ya da belediyeden konut alabilmeleri için hükümetçe bir yasa çıkarılmasını talep ediyoruz. 

Yapılacak konutların emeklilik ve yaşlılık giderlerine uygun planlarla üretilmesini,...