03 / 05 / 2024

emeklilerin çöp vergisi muafiyeti

emeklilerin çöp vergisi muafiyeti

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı peş peşe hesaplandı! En düşük emekli maaşını duyanlar zil takıp oynadı! Hemen bir bakın

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen emekli maaşlarında son düzlüğe girildi. Emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı peş peşe hesaplandı... En düşük emekli maaşını duyanlar zil takıp oynadı... Hemen bir bakın...

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı resmen peş peşe hesaplandı! Bu rakamları duyanlar şaşıp kaldı! Hemen bir bakın

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı resmen peş peşe hesaplandı! Hesaplanan bu son dakikak rakamlarını duyanlar şaşıp kaldı... Hemen bir bakın...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Emlak vergisi borcu olan konutlar satılabilir mi?

Emlak vergisi borcu olan dairelerin tapu devir işlemlerinin yapılıp yapılmadığı ev sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki borcu olan evlerin satışı mümkün mü? İşte detaylar...

Kurumlar vergisi oranı resmen yüzde 25'e yükseltildi!

Hali hazırda yüzde 20 seviyesinde bulunan Kurumlar Vergisi'nin 2021'de yüzde 25'e çıkarıp, 2022'de yüzde 23 olarak belirleyen kanun TBMM'den geçmişti, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Emlak vergisi yapılandırma 2021!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran mükelleflere müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yapıp, borcunuzu kapatabiliyorsunuz. İşte emlak vergisi yapılandırma 2021...

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Taşınmaz mala sahip olan insanlar, yeni yılın başlamasıyla emlak vergisi ödemelerinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini merak edip araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte merak o edilen soruların cevapları...

Değerli konut vergisi yeniden düzenlenecek!

TBMM'den 5 Aralık tarihinde geçen ve 7 Aralık tarihinde onaylanıp yürürlüğe giren "değerli konut vergisi" yeniden düzenlenecek. 

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

Ev sahipleri dikkat! Kazandığınızın vergisi var!

Geçtiğimiz yıl evini kiraya veren veya alıp satan mükelleflerin vergilerini ödemeleri gerekiyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi 2'nci taksitinin bu ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?

Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

emeklilerin çöp vergisi muafiyeti Haberi

emeklilerin çöp vergisi muafiyeti

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi için ödemeler Mart ayında başladı. Çevre Temizlik Vergisi belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödenen bir vergi türüdür.

Yukarıda belirttiğimiz gibi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödenen çöp vergisi arsa ve araziler için alınmıyor. Konutlarda su faturasına yansıtılan çöp vergisi, işyerleri için belediyede ödeniyor.

Çevre temizlik vergisi ile aynı dönemde ödenen emlak vergisindeki muafiyet uygulamasından faydalanan emekliler çöp vergisinde de muafiyet hakkı olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

KONUT ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ 2022 NE KADAR?

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp...