06 / 05 / 2024

emekliyim 2 evim var emlak vergisi

emekliyim 2 evim var emlak vergisi

1319 sayılı Emlak vergisi kanunu gereğince tek mesken sahibi olup da geliri olmayanlar emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, emekliyim iki evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Emekliyim emlak vergisi ödeyecek miyim?

Emlak vergisinde mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Bu uygulama kapsamında siz de "Emekliyim emlak vergisi ödeyecek miyim?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Yeni Evim kampanyasına rayiç bedel engeli!

Hükümetin orta gelirlileri ev sahibi yapmak amacıyla başlattığı 'Yeni Evim Projesi'nde krediye erişim adeta rayiç bedel kurnazlığına takıldı. Satıcılar düşük vergi ödemek için 2 milyon TL'lik evi resmi işlemde 700 bin lira şeklinde gösteriyor. Böylelikle de ucuz kredinin önü kesiliyor.

TOKİ 2023 kura takvimi resmen belli oldu! Peş peşe yapılacak 2-13 Ocak 2023 TOKİ kura çekilişleri hangi illerde olacak?

TOKİ Sosyal Konut hamlesi 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi çerçevesinde il il kura çekimleri tam gaz devam ediyor. TOKİ 2023 kura takvimi resmen belli oldu! Peş peşe yapılacak 2-13 Ocak TOKİ kura çekilişleri hangi illerde olacak?

TOKİ İlk Evim Ankara kura çekilişleri 2 Ocak'ta resmen başlıyor!

TOKİ'nin İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde Ankara için kura çekilişi 2 Ocak 2023 tarihinde resmen başlıyor.

TOKİ İlk Evim Elazığ kuraları çekildi! TOKİ Elazığ kura sonuçları 23 Kasım 2022 detayları 2+1 ve 3+1!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen İlk Evim projesi kapsamında Elazığ kuraları bugün çekildi. İşte TOKİ Elazığ kura sonuçları 23 Kasım 2022...

TOKİ İlk Evim Mardin kuraları çekildi! TOKİ Mardin 2+1 ve 3+1 kura sonuçları 10 Kasım 2022 listesi!

TOKİ İlk Evim Mardin kura çekilişi gerçekleştirildi. TOKİ Mardin 2+1 ve 3+1 kura sonuçları 10 Kasım 2022 listesi ile ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ İlk Evim İlk İşyerim Projesi'ne 5 milyondan fazla geçerli başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ İlk Evim İlk İşyerim Projesi ile ilgili olarak yaptğı açıklamada geçerli başvuru sayısının 5 milyon 135 bin 324 olduğunu söyleyerek, projeye en çok gençlerin başvurduğunu ve 2 milyon 30 bin 277 gencin başvurusu olduğunu söyledi.

TOKİ İlk Evim başvuruları 2 gün sonra sona eriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İlk Evim projesi için başvurular 2 gün sonra sona eriyor. 

TOKİ İlk Evim-İlk İş Yerim sosyal konut projesine 2 günde 1 milyon 700 bin başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İlk Evim-İlk İş Yerim sosyal konut projesine 2 günde 1 milyon 700 bin başvuru yapıldığını söyledi.

Evim Butik Otel Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Evim Butik Otel Turizm Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de 2 milyon 387 bin 300 TL sermaye bedeli ile Ahmet Derya Bayer tarafından kuruldu. 

Evim Yüksekdağ'da 297 bin TL'den başlayan fiyatlar!

Yüksekdağ Gayrimenkul Yatırım A.Ş. imzasıyla İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt'ta hayata geçirilen Evim Yüksekdağ projesinde 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunuyor. 

Esenyurt Evim Yüksekdağ tam fiyat listesi!

Esenyurt Evim Yüksekdağ tam fiyat listesi indirimli olarak 297 bin TL'den başlıyor. Konut ve dükkanlara yer verilen projede 2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor...

Evim Yüksekdağ Beylikdüzü fiyatlar!

Evim Yüksekdağ Beylikdüzü fiyatları 2 oda 1 salon konutlarda 330 bin TL'den başlarken uygulanan indirim kampanyasıyla bu fiyat 297 bin TL'ye iniyor...

Evim Yüksekdağ detaylı fiyat listesi!

Evim Yüksekdağ detaylı fiyat listesi 2+1'lerde minimum 330 bin TL'den başlıyor. Proje üç blok olarak İstanbul Beylikdüzü'de yükseliyor...

emekliyim 2 evim var emlak vergisi Haberi

emekliyim 2 evim var emlak vergisi

Emekliyim iki evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?

1319 sayılı Emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, arsa ve araziler vergiye tabi tutuluyor. Vergi mükellefi, taşınmaz malın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler oluyor.


2015 yılında gayrimenkul sahibi olan kimseler, senenin sonuna kadar beyanname vermek ile mükellef oluyor. Ancak vergi ödeme sorumluluğu 1 sene sonra; 2016 yılında başlıyor.


Emlak vergisinde tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması bulunuyor. Bu uygulamadan geliri olmayan ve 200 metrekareyi aşmayan tek eve sahip olan; ev hanımları, engelliler, işsizler, gaziler ve emekliler faydalanabiliyor. Peki, "Emekliyim iki evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından tek meskeni olan ve geliri olmayan kimseler faydalanabiliyor. Buna...