19 / 05 / 2024

Emine Erdoğan Kültür Merkezi açılış

Emine Erdoğan Kültür Merkezi açılış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde kendi ismini taşıyan ilim ve kültür merkezinin açılışını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı iki ilde 86 personel alacak! Açık kadrolar peş peşe paylaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilan kapsamında 86 adet personel alacağını duyurdu. İstihdam edilecek personellerin hangi kadrolara alınacağını da paylaşan Kültür ve Turizm Bakanlığı, son başvuru tarihinin 28 Ağustos olduğunu aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı rekor sayıda personel alacak! Detaylar ve başvuru koşulları belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Lise ve ön lisans mezunları arasından 127 personel alımı gerçekleştireceğini paylaşan Kültür ve Turizm Bakanlığı, alımın birçok branşta olacağını bildirdi.

Murat Kurum: Kanal İstanbul'da mahalle kültürü yaşatılacak!

Kağıthane Meydanı açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'da mahalle kültürünün yaşatılacağı mekanlar oluşturulduğunu dile getirdi.

İbrahim Eren: Deprem riskinin azaltılmasında genel bir kültür değişimine ihtiyaç var!

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren yaptığı açıklamada "1999 yılından beri birileri televizyonda deprem anında ne yapacağımıza dair bilgiler verdi ancak risklerin azaltılması, kentsel dönüşüm ve diğer alanlarda genel bir kültür değişimine ihtiyaç var." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camisi'nde inceleme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Ayasofya Camisi'ne geldi. Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla ilgili yönetmelik çıkarabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, Ekonomiye ilişkin ‘torba teklifi’nin 20 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

Atatürk Kültür Merkezi 2020'nin sonunda açılacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Atatürk Kültür Merkezi'ni 2020 sonuna kadar tamamlıyoruz'' dedi.

MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin ilk etabı 525 günde tamamlanacak!

Maltepe'deki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temel atma töreninde konuşan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özvar, "Bugün birinci etapta iki fakültemizin binalarının inşaatlarının temel atma törenini sizlerin teşrifleriyle gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi

Emine Erdoğan: Akıllı, mutlu ve kültürlü şehirler inşa edilmeli!

Kartepe'de bir otelde "Şehircilik ve Mutlu Şehir" temasıyla düzenlenen Kartepe Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Akıllı, mutlu ve kültürlü şehirler inşa edilmeli" dedi.

Emine Erdoğan: Salda Gölü'nü layıkıyla koruyacağız!

Emine Erdoğan, Salda Gölü ziyaretinin ardından izlenimlerini sosyal medyadan paylaştı. Erdoğan, "Vatandaşlarımızın da işbirliği ile inşallah Salda Gölü'nü layıkıyla koruyacağız" dedi...

Anadolu Yakası'na Atatürk Kültür Merkezi yapılacak!

Beyoğlu'nda ihracatçılarla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası'nda. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi iki yılda açılacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin temelini atarken, “İstanbul Atatürk Kültür Merkezi milletin değerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır” diye konuştu.

Kültür ve sanatın nabzı AKM'de atacak!

Yaklaşık 20 ay sonra kültür kompleksi olarak kapılarını açması hedeflenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Emine Erdoğan Kültür Merkezi açılış Haberi

Emine Erdoğan Kültür Merkezi açılış


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde kendi ismini taşıyan ilim ve kültür merkezinin açılışını yaptı. Genç kızlara ve erkeklere Kur'an-ı Kerim ve dini eğitim verecek olan kültür merkezi, Türk ve Müslüman topluluklardan gelecek hafız adaylarına da açık olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yönetilecek olan merkezin açılışında konuşan Emine Erdoğan, "Son 14 yılda, ülkemizde kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 91'den yüzde 99'a çıktı. Himayemizde gerçekleşen 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası çerçevesinde 350 bin kız çocuğumuz okulla tanıştı" dedi. Hz. Muhammed'in, 'İlim öğrenmek kadın-erkek her Müslümana farzdır' hadisini hatırlatarak, genç kızların dünyevi ve uhrevi bir geleceğe hazırlanmasının önemine değinen Erdoğan, "Kız çocuklarının eğitimi, son derece önemli bir konudur. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli kampanyalara öncülük ederek, kızlarımızın eğitimi için çalışmalar...