03 / 05 / 2024

Afyonkarahisar Emine Erdoğan Kültür Merkezi açıldı!

Afyonkarahisar Emine Erdoğan Kültür Merkezi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde kendi ismini taşıyan ilim ve kültür merkezinin açılışını yaptı.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde kendi ismini taşıyan ilim ve kültür merkezinin açılışını yaptı. Genç kızlara ve erkeklere Kur'an-ı Kerim ve dini eğitim verecek olan kültür merkezi, Türk ve Müslüman topluluklardan gelecek hafız adaylarına da açık olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yönetilecek olan merkezin açılışında konuşan Emine Erdoğan, "Son 14 yılda, ülkemizde kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 91'den yüzde 99'a çıktı. Himayemizde gerçekleşen 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası çerçevesinde 350 bin kız çocuğumuz okulla tanıştı" dedi. Hz. Muhammed'in, 'İlim öğrenmek kadın-erkek her Müslümana farzdır' hadisini hatırlatarak, genç kızların dünyevi ve uhrevi bir geleceğe hazırlanmasının önemine değinen Erdoğan, "Kız çocuklarının eğitimi, son derece önemli bir konudur. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli kampanyalara öncülük ederek, kızlarımızın eğitimi için çalışmalar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası ile vaktiyle eğitim alamamış nice kadınımız evlatlarıyla birlikte okullu oldu. Bunlar çok önemli kazanımlar. Evlatlarımızın her alanda yetişmesi, ülkemizin, İslam ümmetinin ve insanlığın gözaydınlığıdır" dedi.


"ÜMİTLENİYORUM"

Öğrenciler için en büyük örneğin Hz. Aişe olduğunu, Hz. Peygamber'in vefatından sonra 47 yıl müminlere rehberlik ettiğini söyleyen Erdoğan, "Toplumun öğretmeni olmuştur. Onun bu toplumsal konumu, iddia edildiğinin aksine, İslam'ın kadına verdiği değerin en çarpıcı örneğidir. İnşallah bu merkezden de, tıpkı Hz. Aişe gibi, Hafsa gibi, Ümmü Seleme gibi Kur'an hafızları yetişecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın idaresi altında, ehliyetli hocalarla, hayat rehberimiz Kur'an, gençlerimizin yolunu aydınlatacaktır. Kur'an, dokunduğu kalbe ve zihne değer katar. Onu ezberleyip zihninde ve kalbinde taşıyanların kıymeti ise tarifsizdir. Allah gençlerimize, yüreklerindeki o en kıymetli emanete layık hayatlar nasip etsin. Lafzının hafızı oldukları Kur'an'ın manasına da muhafız kılsın. Hafız, Allah'ın kelamına layık insan demektir. Bu bilinçle yetişecek gençler için geleceğimiz adına ümitleniyorum" diye konuştu.



Sabah






Geri Dön