05 / 05 / 2024

eminönü tarihi hanlar

eminönü tarihi hanlar

İstanbul Eminönü'ndeki tarihi hanlar otel oluyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bölgedeki bin 734 hanı otele çevirmek için çalışma başlattıklarını söyledi..

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı ne zaman açılıyor?

İstanbul’da yapımı devam eden Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın ne zaman açılacağı merak ediliyor. Peki 10 kilometre uzunluğuna sahip Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ne zaman açılacak?

Balat – Ayvansaray arasındaki kısmı yeniden inşa edilen Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nı yıl sonuna yetiştirmek için hummalı bir çalışmalar devam ediyor...

Eminönü Bayramoğlu İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eminönü Bayramoğlu İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Bayram tarafından kuruldu.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yeniden inşa edilecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın bir kısmı çöktü. Çökme yaşanan bir kilometrelik bölüm sökülerek yeniden inşa edilecek.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay inşaatının bir kısmı çöktü!

İnşaat çalışmaları 2016'da başlayan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın Balat-Ayvansaray arasındaki 1 kilometrelik kısmında çökme ve kayma yaşandı. 1 kilometrelik kısım kırılıp tekrar yapılacak...

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yıl sonuna yetişecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Hattın yıl sonuna yetişmesi planlanıyor.

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Eminönü-Alibeyköy hattı 2020 yılının sonunda açılacak!

Eminönü-Alibeyköy hattı tamamlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy hattı hakkında bilgi aktardı.

Eminönü'ndeki balıkçı teknesi için mahkemeden devam kararı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile, Eminönü’nde balık-ekmek satan tekneler arasında yaşanan tahliye davasında karar verildi...

Eminönü balıkçıları için yeni karar!

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliyesine ilişkin davada mahkeme, 3 nolu tarihi balıkçı teknesinin kira sözleşmesinin hala devam ettiğine hükmederek, tahliye kararının durdurulması için karar verdi.

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleriyle ilgili flaş karar!

İBB ile, Eminönü’nde balık-ekmek satan tekneler arasında yaşanan tahliye davasında karar verildi. ‘Tekne sahipleri ile İBB arasındaki kiracılık ilişkisi devam ediyor’ diyen mahkeme, verdiği tahliye kararını kaldırdı.

eminönü tarihi hanlar Haberi

eminönü tarihi hanlar


Tarihi Yarımada'nın kalbi Eminönünü'nde bulunan hanlar otele dönüşüyor. Bölgeyi turizm noktası haline dönüştürmeyi hedefleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bin 734 hanın otel olmasının önünü açacaklarını belirtti. Eminönü'nde içinde avlu olan hanların yasal olarak otele dönme hakkı olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Demir, yaptıkları yeni düzenlemeyle ilgili şunları söyledi: "İçinde avlu olmasa dahi hanlara otele dönüşme hakkı tanıyacağız. Eğer bina tarihi değilse yıkma zorunluluğu getiriyoruz. Yeni yapı en fazla 5 kattan oluşacak. Böylece binalar yenilenirken, bir yandan da yoğunluk azaltılacak. Eski yapı 8 katlı ise yeni otelde bu 5 kata inecek. Böylece kamu para harcamadan kentsel dönüşüm yapılacak." Fatih Belediyesi, İstanbul Eminönü'nde konutlarını illegal otel olarak işletenleri de radarına aldı. Bu usulsüzlük yüzünden bölgede ciddi güvenlik sorunları yaşandığının altını çizen...