16 / 05 / 2024

Eminönü Vakıf Han

Eminönü Vakıf Han

2004 yılında Mimar Kemaleddin Bey'in tasarladığı Eminönü'ndeki 4. Vakıf Han, 11 trilyon 680 milyar lira muhammen bedel ile 25 yıl süreyle, restore et-işlet-devret yöntemiyle kiraya verilecekmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan 5. Vakıf Han Otel Projesi için start verildi.

Otomobil sahibi olmak isteyenler hemen baksın! Vakıf Katılım 3 ay ertelemeli kredi verecek!

31 Ağustos'a kadar devam eden Taşıt Finansmanı Kampanyası ile Vakıf Katılım, hayalinizdeki araca ulaşmanız için fırsat sunuyor. Bu kampanya kapsamında, sıfır ve ikinci el araç sahibi olma şansını yüzde 2.99'dan başlayan faiz oranlarıyla elde edebilirsiniz.

İstanbul ve Kocaeli'deki 81 adet vakıf gayrimenkulü kiraya veriliyor! Arsa, dükkan ve daireleri kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli illerinde yer alan 81 adet vakıf gayrimenkulünü "Vakıf Taşınmazları Kira Genel Şartnamesi" kapsamında kiraya verecek. İşte ayrıntılar...

Eminönü Kürkçü Han'da 10 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

İstanbul 17. Satış Memurluğu Eminönü Kürkçü Han'da yer alan dükkanı 10 milyon TL'ye satışa çıkardı.

Vakıf GYO'nun 720 bin TL'lik kira alacağı var iddiası!

Sayıştay'ın Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) ilişkin raporu açıklandı. Buna göre, bir şirketin Vakıf GYO'ya ödemesi gereken kira bedellerini ödemediği, Vakıf GYO'nun 720 bin Türk Lirası kira tutarı için dava açması gerektiği vurgulandı.

Pera GYO, 6. Vakıf Han'ı devretti!

Pera GYO, 6. Vakıf Han'a ilişkin kira sözleşmesini 18 Ağustos 2021 tarihi itibariyle tüm hak ve borçları ile Ermet İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye devretti. 

Vakıf Varlık Kiralama 250 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirilen 250 milyon TL nominal değerdeki, 98 gün vadeli kira sertifikalarının satış işlemleri tamamlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama 15 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. tarafından 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracını SPK onayladı. 

Vakıf Varlık Kiralama 270 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı TRDVVRK32132 ISIN kodlu, 270 milyon TL tutarında kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamamlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama 103 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı TRDVVRKA2063 ISIN kodlu, 250 milyon TL yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamam...

Vakıf Varlık Kiralama 103 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı TRDVVRKA2063 ISIN kodlu, 103 milyon TL yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamam...

Vakıf Varlık Kiralama'nın yurt içi kira sertifikası getiri oranı belirlendi!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 300 milyon TL'lik 91 gün vadeli ertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 12,50 dönemsel getiri oranı yüzde 3,1164 olarak belirlendi.

Eminönü Vakıf Han Haberi

Eminönü Vakıf Han



Vakıf Han'ın kira ihalesi 9 Kasım'da


    EMİNÖNÜ'nde bulunan eski eser nitelikli 4. Vakıf Han'ın 25 yıl süreyle restore et-işlet-devret yapım işi kira ihalesi 9 Kasım'da yapılacak. İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vakıf gayrimenkulü olan Eminönü Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi 408 ada, 6 parselde bulunan eski eser niteliğindeki 4. Vakıf Han'ın imar durumunun plan tadilatı ile turistik otel olarak değiştirildiği bildirildi. Kira ihalesinin 11 trilyon 680 milyar lira muhammen bedel ile 9 Kasım 2004'te gerçekleştirileceği kaydedildi. İhaleye katılmak isteyenler teklif dosyalarını 9 Kasım 2004 saat 14.00'e kadar verebilecekler.


(2004 yılında Reşat Altın 141.250.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 2 Kasım 2004



Abdullah...