28 / 04 / 2024

Eminönü Yeni Cami

Eminönü Yeni Cami

1937 yılında Eminönü Meydanı'nın açılması işine başlanacakmış. Genişletme çalışmalarıyla tarihi Yeni Cami meydana çıkarılacak ve caminin arka kısmı da temizlenecekmiş. Meydandaki bir kısım dükkanlar da yıktırılacakmış.

1935 yılında Eminönü Meydanı genişletilecek!

1935 yılında Eminönü'ndeki Yeni Cami'nin etrafındaki dükkanlar ve barakalar istimlak edilecekmiş ve caminin etrafında yollar açılacakmış. Tarihi caminin tamamen meydana çıkarılmasıyla birlikte Eminönü Meydanı'da genişletilecekmiş.

Eminönü'nde Yeni Cami ile Mısır Çarşısı arasında kalan alan parka dönüştürüldü!

Eminönü ' nde Yeni Cami ile Mısır Çarşısı arasında kalan alan temizlenerek parka dönüştürüldü. Fatih Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla, bölge yepyeni bir dinlenme alanına kavuştu...

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 3 gün sonra açılıyor!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği  Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı için geri sayım başladı. Yeni tramvay hattı 1 Ocak'ta hizmete açılacak. 

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Eminönü balıkçıları için yeni karar!

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliyesine ilişkin davada mahkeme, 3 nolu tarihi balıkçı teknesinin kira sözleşmesinin hala devam ettiğine hükmederek, tahliye kararının durdurulması için karar verdi.

Mahkemeden Eminönü'ndeki balık ekmek satan tekneler için yeni karar!

Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi'nin başvurusu üzerine Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Eminönü’ndeki balıkçı esnafından İBB'ye dava!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname göndermişti, şimdi konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleri boşaltılacak!

İBB Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname gönderdi. Kiracılara gönderilen yazılarda boşaltılan yerlerin yerine yeni kiracıların alınmayacağı ifade edildi.

Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yüzde 50'si tamam!

Eminönü’ndeki Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yarısı tamamlandı. Camideki çiniler ve ahşaplar tek tek elden geçirilip yerine takılıyor. 

Eminönü'ndeki Yeni Cami'deki restorasyonda son durum!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, restorasyonuna başlanan Eminönü'ndeki Yeni Cami'de incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eminönü Yeni Camii'de 3 yıllık restorasyon başladı!

İstanbul'un 351 yıldır siluetine ve görselliğine katkıda bulunan Eminönü'ndeki Yeni Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ettirilmeye başlandı.

Eminönü Yeni Cami baştan aşağı yenilenecek!

İstanbul'un 351 yıldır siluetine ve görselliğine katkıda bulunan Eminönü'ndeki Yeni Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ettirilmeye başlandı.

İBB Eminönü- Alibeyköy tramvay hattına 492 milyon TL ayırdı!

İBB tarafından yeni yılda yapılması planlanan projelerin bütçesi de hazır. 3 yeni tünel ile Eminönü-Alibeyköy tramvayı en dikkat çekenler arasında istanbul Büyükşehir 1 Belediyesi 2016 projelerini açıkladı.

İstanbul'a 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy tramvay hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda yapılacak projelerin bütçesini hazırladı. 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy arasına tramvay en dikkat çekenler arasında.

Eminönü Yeni Cami Haberi

Eminönü Yeni Cami



Eminönü Meydanı'nın açılmasına başlanıyor


Balıkpazarı ağzından Köprüye kadar Valide Kıraathanesi ve bir kısım dükkanlar yıktırılacak


    Tramvay Şirketi'nden alınan bir milyon lira ile Yenicami etrafının açılacağını ve Eminönü'nün tevsii için buradaki binaların istimlak edileceğini yazmıştık.

    Bu hususta ilk hazırlıklara başlanmıştır. Faaliyete geçmek üzere Nafıa Vekaleti'ne takdim edilen projenin tasdik edilerek gönderilmesi bekleniyor. Bu projede istimlak edilecek saha gösterilmiştir. 

    Köprünün Eminönü tarafından ve Balıkpazarı ağzından köprüye doğru uzanan Valide Kıraathanesi ile bu sıradaki bütün binalar, köprünün Yenicami önünü kapayan sağlı sollu bütün binalarla Bahçekapısı'na doğru uzanan cadde üzerindeki binalardan bir kısmı, bilhassa Yenicami Kemeri'ne bitişik olan ada ortadan...