04 / 05 / 2024

Emiratiler

Emiratiler

Dubai, içinde bulunduğu ülkeden daha ünlü bir şehir. Birleşik Arap Emirlikleri’nde, 7 emirlikten biri. Petrolle çevrili Körfezde, Ticaret, Turizm ve emlak şehri…

Emiratiler Haberi

Emiratiler

Dubai, içinde bulunduğu ülkeden daha ünlü bir şehir. Birleşik Arap Emirlikleri’nde, 7 emirlikten biri. Petrolle çevrili Körfezde, Ticaret, Turizm ve emlak şehri… Dubai, yüksek gökdelenleri, devasa alışveriş merkezleri, eğlenceleri  ile meşhur bir şehir.  Dubai’yi petrol şehri olarak biliriz ama Dubai’nin ekonomisinde petrol ve doğalgazın payı sadece % 6 seviyesindedir.  

Birleşik Arap Emirliklerinin Kuruluş Tarihi: 2 Aralık 1971 (İngiltere’den). Nüfusu yaklaşık 7 milyon’dur. Başkenti Abu Dhabi, Yüz ölçümü: 83.600 km2, Kişi başı GSYİH: 66.625 USD  (IMF World Economic Outlook Database, Eylül 2011). BAE dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz rezervlerine sahiptir. Petrolde dünyanın 7. büyük petrol rezervlerine sahip olup, trolün %90’nından fazlası Abu Dhabi Emirliği’nde üretilmektedir. Doğalgazda ise dünyanın en büyük yedinci doğalgaz kaynaklarına (6,43 trilyon m3 ) sahiptir. 

Birleşik Arap...