16 / 05 / 2024

Emirgan Kongre salonu

Emirgan Kongre salonu

1969 yılında kongre ve seminerler için Emirgan sırtlarında yapımına başlanan Kongre binası, 1972 yılında maddi imkansızlıklar yüzünden yarıda kalmış. Özel İdare Müdürlüğü'ne ait Kongre binasının inşaatına peyderpey devam edilecekmiş.

 MCS-Mühendis İnşaat'tan Tashkent Hilton ile Kongre Salonu projesi!

MCS-Mühendis İnşaat Yönetim imzasını taşıyan Tashkent City, Taşkent'in merkezinde 80 hektarlık alana konumlandırılmış bir mega kentsel dönüşüm projesidir. Projenin en önemli öğesi “Plot 5” adıyla anılan “Hilton Otel ve Kongre Merkezi” projesinin üzerinde yer aldığı parseldir...

Faizsiz Gayrimenkul Finansmanı Sempozyumu yarın!

Faizsiz Gayrimenkul Finansmanı Sempozyumu yarın saat 09:00'da İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Kampüsü İSEFAM Kongre Salonu'nda gerçekleştirilecek...

İstanbul 1. Konut Kurultayı başladı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kağıthane'deki Osmanlı Arşivi Kongre Salonu'nda düzenlenen İstanbul 1. Konut Kurultayı'nda açıklamalar yaptı.

16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 24 Mart'ta başlıyor!

24 Mart'ta başlayan 16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı, Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi Kongre Salonu'nda gerçekleşecek.

Vişne Han Kapalı Çarşısı ile ticaretin kalbi Yıldırım'da atacak!

Yıldırım Belediyesi'nin Vişne Caddesinde yapacağı ve 128 bin 292 metrekare kullanım alanına sahip olacak Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın bünyesinde ticari alanlar, kongre salonu, çok amaçlı salonlar ve kapalı otopark bulunacak.

Murat Çavga: Trabzon'a fuar ve kongre merkezi yapılmalı!

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, "Trabzon'da kış aylarında turizm hareketliliği sağlayacak fuar ve kongre çalışmalarının yapılabilmesi için en az 3-4 salonu olan bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacımız var." dedi.

Ankara Yenimahalle Zübeyde Hanım Nikah Salonu onarılıyor!

Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi içerisinde hizmet veren Zübeyde Hanım Nikah Salonu yenileniyor.

Sakarya Kongre Merkezi’nin projesi Nisan’da hazır!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kısa süre önce şehre müjdesini verdikleri Kongre Merkezi Projesi’nde gelinen son noktayı açıkladı. Projede ana salonlar dışında daha az kapasiteli 4 çalıştay salonu da yer alacak

Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi Mart'ta açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde inşa edilen Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi Mar'ta açılıyor. Vatandaşlar merkezde tiyatro izleyip konser dinleyebilecek. Merkezde en büyüğü 2 bin 100 kişilik olmak üzere 10 çok amaçlı toplantı salonu bulacak.

Atatürk Orman Çiftliği'ne düğün salonu yapılacak mı?

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Bira Fabrikası’nun bulunduğu alana milletvekilleri için düğün salonu, eğlence ve kongre merkezi yapmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Danıştay engeline takıldı.

Mesa, Yassıada'ya otel ve kongre merkezi yapacak!

Mesa, Yassıada’ya yapılacak otel ve kongre merkezi projelerinin müteahhitlik görevini üstlendi. Mesa Genel Müdürü Can Aynagöz, “Yassıada’da anıları yaşatacak proje geliştireceğiz. Projede otel, müze, konferans salonu olacak” dedi.

1997 yılında Esma Sultan Yalısı kongre merkezi olacakmış!

1997 yılında Ortaköy'deki tarihi Esma Sultan Yalısı 400 kişilik kongre ve toplantı salonu olacakmış. Geçirdiği yangın sonrasında sadece dış duvarları kalan yalı, 4-5 milyon dolara mal olacak projeyle tekrar kullanılacakmış.

Yassıada'ya 4 yıldızlı otel, Sivriada'ya lokanta yapılacak!

Adalar Savunması Platformu, Yassıada ve Sivriada’nın imara açılacağını, Yassıada’ya 4 yıldızlı otel, Sivriada’ya ise kongre salonu ve lokanta yapılacağını iddia etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı da turizm yatırımlarını doğruladı

Emirgan Kongre salonu Haberi

Emirgan Kongre salonu

İSTANBUL KONGRE BİNASI İNŞAATI YARIDA KALDI


Uluslararası kongre ve seminerler için 1969 yılında Emirgan sırtlarında yapımına başlanan ''Kongre binası'' maddi imkansızlıklar yüzünden yarıda kalmıştır. İstanbul'un 5 uluslararası kongreye sahne olduğu bu günlerde, Özel İdare Müdürlüğü'ne ait Kongre Binası ancak iskelet halinde bulunmaktadır. İlgililer, ''İmkan bulundukça peyderpey inşaata devam edileceğini'' söylemişlerdir.


Milliyet Gazetesi 15 Eylül 1972



Abdullah Kutalmış...