21 / 05 / 2024

emirgan korusu kimin

emirgan korusu kimin

1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere İstanbul'daki bahçe ve koruların son senelerde bakımsız kaldığını yazmış. Belediye Emirgan Korusu gibi bahçeleri istimlak ederek yaşatmayı düşünmüş.

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nı ve Sarıyer’deki Emirgan Korusu’nu “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” şeklinde tescilledi. Bu statüye sahip alanlarda; kamp ünitesi, bungalov, günübirlik tesis, büfe, iskele gibi yapılara izin veriliyor.

Öz Er-Ka İnşaat kimin?

Öz Er-Ka İnşaat kimin? Öz Er-Ka İnşaat, ne zaman kuruldu?

TBMM Başkanlığı'ndan Beykoz Korusu açıklaması!

TBMM Başkanlığı, İstanbul'un Anadolu yakasında misafirhane ihtiyacını karşılamak gayesiyle, Beykoz Korusu içerisindeki binaların kullanılmak üzere TBMM bünyesine katılacağı belirtildi.

West Avenue kimin?

West Avenue projesi Ankara’nın en işlek bölgelerinden Batıkent’te inşa ediliyor.Proje karma konseptte dizayn ediliyor. Peki West Avenue kimin?

Neo Land Göktürk kimin?

35 dönüm arsa alanı üzerinde yükselecek olan Neo Land Göktürk projesi 200 konut ve 20 dükkandan meydana gelecek. Peki Neo Land Göktürk kimin?

Afa Deluxe Bostanlı kimin?

İzmir Karşıyaka Bostanlı'da hayata geçirilen Afa Deluxe projesi 2018'in Eylül ayında teslim edilecek. Peki Afa Deluxe Bostanlı kimin?

Hacı Osman Korusu park çalışmaları 2018'de başlayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü tarafından alınan bilgilere göre Hacı Osman Korusu'na yapılacak olan Sarıyer'in Dev Bölge Parkı için gerekli izinlerin çıkmasından sonra 2018 yılı içerisinde çalışmalar başlayacak... 

Sheraton Residence kimin?

2019 yılının Aralık ayında teslimlerin gerçekleşeceği Esenyurt Sheraton Residence projesinde 422 adet daire, 11 adet ofis ve 68 adet dükkana yer veriliyor. Peki Sheraton Residence kimin?

Venara Bağcılar kimin?

“Şehrin Kalbinde, Standartların Çok Ötesinde” sloganıyla basına tanıtılan Venara Bağcılar projesi 422 konuttan meydana gelecek. Peki Venara Bağcılar kimin?

Esenler Ömür İstanbul kimin?

Toplam 218 konut ve 3 adet dükkandan meydana gelen Ömür İstanbul projesi 13 Mayıs'ta basına tanıtılacak. Peki Esenler Ömür İstanbul kimin?

Serenity Pendik kimin?

29 Nisan 2017 Cumartesi günü basına tanıtılacak olan Serenity Pendik projesi İstanbul Anadolu Yakası Pendik'te 20 bin metrekarelik arsa alanı üzerinde inşa ediliyor. Peki Serenity Pendik kimin?

Hoşdere Semt Bahçekent kimin?

Toplam 669 daire ve 24 dükkandan meydana gelen Semt Bahçekent projesinde daire fiyatları metrekare birim bazında 2 bin 950 TL'den başlıyor. Peki Hoşdere Semt Bahçekent kimin?

Kent Kağıthane kimin?

Teslimlerin hemen yapıldığı Kent Kağıthane projesi 93 daireden meydana geliyor. Projede daireler 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Peki Kent Kağıthane kimin?

emirgan korusu kimin Haberi

emirgan korusu kimin

Bahçe ve korular


Belediye bir kısmını istimlak edecek


Şehrimizde eski yalılardan, köşklerden bir çoğunun muhteşem koruları, bahçeleri vardır. Bu korular ve bahçeler son senelerde harap ve perişan olmağa yüz tutmuştur.


Buna sebep eskisi gibi büyük yalılarda oturulamadığı gibi bahçelerin, korularında bakımsız kalmasıdır.

Bu korular, senelerce sarf edilen mahsuludur, yeniden böyle yerler vücuda getirmek, bu günkü şerait dahilinde, hemen hemen imkansızdır.

Belediye geçen sene şehrin güzelliğinin muhafazası için bu güzel koruları, bahçeleri sahipleri elinden istimlak etmeği düşünmüş, Emirgan Korusu ve saire gibi bahçeler hakkında bazı tetkikat yaptırmıştı. O zaman bunları istimlak etmeğe bütçe itibarile imkan bulunmadığı için bu tetkikat, teşebbüs sahasına geçmemişti


Akşam Gazetesi 1 Teşrinisani (Kasım) 1932


Abdullah Kutalmış...