05 / 05 / 2024

emlak balonu almanya

emlak balonu almanya

ALMANYA Merkez Bankası Bundesbank, Almanya'nın en büyük şehirlerinde apartman dairesi fiyatlarının yüzde 20 oranında yukarıda fiyatlanıyor olabileceğini söyleyerek, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde konut balonu endişelerine neden oldu....

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emlak ve kira piyasası hakkında açıklama: Dengeye kavuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Emlak ve kira piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan dengeye kavuşacak diye belirtti. Erdoğan, "Fahiş fiyat balonu söndükçe milletimiz daha çok rahatlayacaktır" dedi.

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.

Küresel emlak piyasasında balon var mı?

Kovid-19 salgını sırasında dünya genelinde tarihi seviyeye yükselen emlak fiyatları, yeni bir emlak balonu oluşup oluşmadığı sorusunu akıllara getirdi. Wall Street’in ünlü emlak analisti Ivy Zelman, emlak piyasasını ve artan fiyatları değerlendirdi.

Konutta talep patlaması emlak balonu mu?

Sabah köşe yazarlarından Kerem Alkin bugünkü köşe yazısında dünya genelinde konut fiyatlarını kaleme aldı.

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması hızlı gelişiyor. Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı.

Almanya'da Türklere ev kiralanmıyor iddiası!

Almanya Berlin'de ev arayan Cem K.'yı sürekli reddeden bir emlak şirketi, Alman adıyla başvurunca evi buldu. Gurbetçi Cem K. konuyu mahkemeye taşıdı.

Almanya'da konut sahibi olmak zorlaştı mı?

Almanya'da ev sahibi olmak zorlaşıyor. Kendi evinde yaşamak Almanya'da giderek bir hayal haline geliyor. Bölgede emlak fiyatlarında son senelerde önüne geçilemeyen hızlı bir artış yaşandı.

Avrupa’da emlak balonu! Şehirler boş kaldı!

Kovid-19 pandemisi emlak sektörünü de etkiliyor. Avrupa'nın ışıltılı şehir merkezlerindeki lüks evlerin çoğu boş kaldı. Metrekaresi 15 ile 45 Euro'ya kiralanan evlerin birçoğu boş halde.

Yabancı emlakçılar Türklerin peşinde!

Türk şirketlerinin peşine Avrupa’daki satılık markalardan sonra, şimdi de yabancı emlakçılar düştü. Almanya’dan İtalya’ya, İngiltere’den İspanya’ya birçok ülkenin emlakçıları, iflas eden markaların tahliye ettiği dükkanlar için Türk perakendecilerine teklifler götürüyor...

emlak balonu almanya Haberi

emlak balonu almanya

Konut fiyatları artışına dikkat çeken Almanya Merkez Bankası Bundesbank, emlak balonu uyarısında bulundu. 


ALMANYA Merkez Bankası Bundesbank, Almanya'nın en büyük şehirlerinde apartman dairesi fiyatlarının yüzde 20 oranında yukarıda fiyatlanıyor olabileceğini söyleyerek, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde konut balonu endişelerine neden oldu. Financial Times gazetesine göre, Bundesbank'ın uyarısı, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasının "çok fazla gevşek" olduğunu söyleyen Almanlar'ın endişelerini besleyecek. Bundesbank'ın refinansman oranı yüzde 0.5 ile rekor düşük düzeyde seyrediyor. 


Diğer taraftan uyarı, uluslararası yatırımcıların dünya genelinde konut fiyatlarını sıçrattığı sinyallerine bir yenisini daha ekliyor. Konut fiyat artışı trendi, yatırımcıların "sığınılacak liman" olarak adlandırdığı fırsatların eksikliğini ve tahvil ve hisse senetleri gibi geleneksel varlık sınıflarındaki düşük getirileri yansıtıyor. 


2010'DAN BU YANA YÜZDE 25 ARTIŞ VAR 

Bundesbank, konut fiyatlarındaki hızlı artışın özellikle en büyük 7...