27 / 04 / 2024

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.



Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili olarak da sular durulmuyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Almanya'da ticari emlak fiyatları 2023 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 12,1 oranında düşmüş ve adeta tarihi bir düşüş yaşamıştı.

VDP bankacılık birliği tarafından yapılan açıklamaya göre,emlak fiyatlarında yaşanan bu düşüşler şimdiye kadar görülen en büyük düşüşe de işaret ediyor. Fiyatlar 2022 yılının 2. çeyreğindeki zirvesinden bu yana toplam yüzde 16,5 oranında gerileme gösterdi.

Investing'te yer alan habere göre faiz oranları düştükçe senelerce gelişme gösteren Almanya'daki gayrimenkul sektörü şimdi son yılların en ciddi kriziyle karşı karşıya kaldı. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen faiz oranlarındaki son artışlar yükseliş gösteren inşaat maliyetleriyle birleştiği zaman bazı müteahhitleri de iflasa sürüklendi. Ayrıca bunlar dışında bankaların finansmanı azaltması ve gayrimenkul işlemlerinin durma noktasına gelmesiyle beraber likidite sıkışıklığı daha da şiddetlenmiş oldu.

Almanya da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Yaşanan bu gerilemelerinde de etkileri Avrupa genelinde hissedilirken, Almanya kıta içinde krizden en çok etkilenen ülke şeklinde ön plana çıktı. Yaşanan bu kriz yalnızca Almanya'yı etkilemekle kalmamış olup Çin ve Amerika Birleşik Devletleri gibi diğer büyük pazarlarda da gözlemlendi.

Yaşanan bu durum kötüleştikçe, risk altında olan işlerin sayısı artış gösteriyor ve sektörü, gerileyen gayrimenkul piyasalarının etkilerini hafifletmek için acil yardım çağrısı yapmaya sevk ediyor.


60 SENEDİR GÖRÜLMEMİŞ DÜŞÜŞ


Almanya'da yapılan bir araştırmanın sonuçları geçtiğimiz günlerde paylaşıldı. Araştırmaya göre son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarında geçen yıl yıllık bazda rekor seviyede düşüş görüldüğü belirtildi. Yapılan araştırmaya göre, Almanya'da geçtiğimiz sene müstakil konutların fiyatları yüzde 11,3, kat mülkiyetlerinin fiyatları yüzde 8,9, apartman dairelerinin fiyatları da yüzde 20,1 oranında bir düşüş gösterdi.

Ev sahibiyle papaz olan PuCCa, Tuba Ünsal'a da aynı şeyi yaşatmış!

Bakan Şimşek açıkladı: Kira artışlarının engellenmesi için konut arzı artırılacak!

İngiltere’deki 12 gayrimenkul projesi İstanbul'da görücüye çıkıyor!


Geri Dön