06 / 05 / 2024

emlak borcu yapılandırmaları

emlak borcu yapılandırmaları

Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları 6552 sayılı kanun kapsamında yapılandırılabiliyor. İşte emlak borcu yapılandırma şartları...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

265,4 milyar liralık kamu borcu yapılandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine gelen başvurular kapsamında 265,4 milyar liralık alacağın yapılandırması yapıldı. İşte detaylar...

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!

Borcu olanların dikkatine! Yapılandırma süresi uzatıldı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılmış olan açıklamada 31 Aralık 2020'de takipte borcu olan ortaklara defaten ya da taksitlendirme şartı ile birlikte sağlanan yapılandırmanın süresini uzattı.

Tarım Kredi'den flaş açıklama! Takipte borcu olan ortaklarının yapılandırma süresini uzattı!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerince (Tarım Kredi), 31 Aralık 2020'de takipte borcu bulunan ortaklara defaten ya da taksitlendirme suretiyle sağlanan yapılandırmanın süresi 31 Aralık 2022'ye çekildi.

Borcu olanlara yapılandırma ve taksit müjdesi geldi! Dikkat 60 aya kadar...

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 31 Aralık 2020 ve ondan öncesi vadeli kredi borcu olan ortaklara tek bir seferde ya da taksitlendirme suretiyle yapılandırma müjdesi verdi.

Ekim'de 5 inşaat şirketinin 996 milyon TL'lik borcu yapılandırıldı!

Ekim ayında İstanbul'daki 8 firma ile 1 milyar 45 milyon TL'lik yapılandırma gerçekleştirildi. Bu firmalardan 5'i inşaat sektöründen oldu. İnşaat şirketleri 996 milyon TL'lik borcu yapılandırdı.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi yapılandırmasında son 3 gün. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor.

emlak borcu yapılandırmaları Haberi

emlak borcu yapılandırmaları

Emlak borcu yapılandırma şartları!

6552 sayılı vergi yapılandırma kanunu kapsamına, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı da giriyor.


Buna göre belediyeye emlak ve çevre temizlik vergi borcu bulunan mükelleflerin başvuru süresi içerisinde belediyelerin mali işler müdürlüğüne giderek müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, vergi borcu nasıl yapılandırılır? Emlak borcu yapılandırma şartları nelerdir?


- Yapılandırmadan yararlanmak için Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar ilgisine göre vergi dairesi veya belediyeye başvurulması gerekmektedir. 


- Ayrıca; ilk taksitin Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi...