05 / 05 / 2024

emlak değerleme raporu nasıl hazırlanır

emlak değerleme raporu nasıl hazırlanır

Gayrimenkul değerleme raporu nasıl hazırlanır?: Müşterinin veya bankanın belirlediği eksperler, gayrimenkulü detaylı olarak incelemeye alıyor. İncelemede gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlara dikkat ediliyor...

Emlak Konut GYO Ofis Karat Bakırköy değerleme raporu!

Emlak Konut GYO tarafından Ofis Karat Bakırköy projesi ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO Karat 34 değerleme raporu!

Emlak Konut GYO tarafından Karat 34 projesi ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO Avrupark değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Avrupark projesi 17 adet bağımsız Bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Emlak Konut GYO Büyükyalı İstanbul değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Büyükyalı İstanbul projesi ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Emlak Konut GYO Ormanköy Çekmeköy değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Ormanköy Çekmeköy projesi ile ilgili olarak hazırlatılan "Gayrimenkul Değerleme Raporu''nu yayınladı. 

Emlak Konut GYO İdealist Koru değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, İdealist Koru projesi ile ilgili olarak hazırlatılan "Gayrimenkul Değerleme Raporu''nu yayınladı. 

Emlak Konut GYO Nidapark Küçükyalı değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Nidapark Küçükyalı) projesi için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı.

Emlak Konut GYO Evora İzmir değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Evora İzmir projesi ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı...

Emlak Konut GYO Semt Bahçekent değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, İstanbul Esenyurt Hoşdere 6. Etap 704 Ada 4 Parsel (Semt Bahçekent 1-2) projesi için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle revize değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Emlak Konut Bizim Mahalle 884 Ada 1 Parsel projesi için hazırlatılan Revize Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı. öz konusu raporun yapı denetimine ilişkin hususlar başlığında revizyon yapıldı.

Emlak Konut GYO Koordinat Çayyolu projesi değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Koordinat Çayyolu projesi 29 adet bağımsız bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı. 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Bizim Mahalle 884 Ada 1 Parsel projesi için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı...

Emlak Konut GYO Florya Evleri değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, İstanbul Bakırköy Şevketiye Emlak Konut Florya Evleri projesi için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı. 

emlak değerleme raporu nasıl hazırlanır Haberi

emlak değerleme raporu nasıl hazırlanır


Gayrimenkul değerleme raporu nasıl hazırlanır?


Gayrimenkul değerleme, konut kredisi kullanılması aşamasında bankaların muhakkak istediği bir aşama oluyor. Gayrimenkul değerlemesi, bu konuda uzman ve lisans sahibi eksperler tarafından yapılıyor. Gayrimenkul değerleme raporunun hazırlanma amacı konut değerinin tespit edilmesidir. Tespit edilen gayrimenkulün değeri doğrultusunda, banka tüketiciye vereceği kredi miktarını belirliyor.


Gayrimenkul eksperleri, gayrimenkulü değerlendirerek kredi kuruluşu için pazar fiyatını belirliyor. Genelde, gayrimenkul eksperlerini kredi veren kuruluş seçiyor. Bankaların buradaki amacı kendini korumaya almak oluyor. Çünkü eksperlerin belirlediği değer bankaların son kararında verilecek kredi miktarı açısından büyük önem taşıyor. Peki gayrimenkul değerleme raporu nasıl hazırlanır? diye merak ediyorsanız işte yanıtı:


Gayrimenkul değerleme raporu nasıl hazırlanır?


Müşterinin veya bankanın belirlediği eksperler, gayrimenkulü detaylı olarak incelemeye alıyor. İnceleme kapsamında gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi...