29 / 04 / 2024

emlak hasar sektörü

emlak hasar sektörü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor's ( S & P ), Türkiye emlak-hasar sigortacılık sektörünün orta dereceli endüstriyel ve ülke riskleri taşıdığını belirtti.

Emlak sektöründe ‘dijital devrim’ yaşanacak!

Hürriyet Emlak, gayrimenkul sektöründeki dijital çözümler, sektörün dijitale geçiş süreci ve teknolojiye yapılan yatırımların önemine dikkat çekiyor.

Emlak Bankası sektörümüze güç katacak isabetli bir adım!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın kuruluşuna onay verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bankanın 18 yıl sonra katılım bankası olarak yapılandırılarak yeniden faaliyete geçirilmesi, sektörümüze güç katacak isabetli bir adım" dedi...

Emlak Bankası sektörü umutlandırdı!

Emlak Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası adıyla yeniden kuruldu. Banka, kentsel dönüşüm başta olmak üzere inşaat sektörüne, turizm ve sanayiye destek sağlayacak. 

Emlak Bankası sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle oldu!

Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçmesini değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, "Emlak Bankası sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle oldu" dedi..

'Emlak Bankası' sektör temsilcilerini umutlandırdı!

İMDER Başkanı İslam Yıldırım, Emlak Bankası'nın yıl sonunda tekrar açılacağının açıklanmasının sektörü yeniden umutlandırdığını söyledi. Yıldırım, bu kapsamda gayrimenkul sektörünün banka aracılığıyla desteklenebileceğini ifade etti.

Kayıtdışı emlakçılar sektörü olumsuz etkiliyor!

FIrst Class Trust Union Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, kayıtdışı emlakçıların, konut sektöründe gerek ekonomik gerekse de itibar anlamında ciddi kayıplara neden olduğunu söyledi. 

Emlakçılardan sektörü hareketlendirmek için destek!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluk, tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Sektöre canlılık kazandırmak isteyen firmalardan da çözümler gelmeye başladı.

www.faydabul.com ile emlak sektöründe yeni bir fırsat!

Emlak sektörüne getirdiği hareketlilik ile dikkat çeken www.faydabul.com web sitesi 14 sektörde marketplace modelinde hizmet veriyor.

Aydın emlak sektöründe büyük tedirginlik!

Efeler’deki inşaat projeleriyle tanınan oldukça ünlü olan müteahhit B.D. iddialara göre 80 milyon liraya varan parayla kayıplara karıştı. Bu olay Aydın emlak sektöründe tedirginlik yarattı.

Gassan Şakir, Türkiye'de emlak sektörüne giriyor!

Ortadoğu yatırımları ile tanıtan Gassan Şakir, rotasını Türkiye'ye çevirdi. Gassan Şakir, Türkiye'de emlak sektörüne giriyor.

Engin Caner: Emlak sektörünün geniş yelpazesi var!

Dörtler İnşaat ve Emlak ofisinde çalışan Engin Caner, emlak sektörünün gelişimini ve günümüzdeki durumunu anlattı. İşte o röportaj..

İnşaat ve emlak sektöründe durmak yok!

BAYMİRA İnşaat AŞ. Datakon inşaat Ltd Şti. MorGate Gayrimenkul Ortağı ve Genel Müdürü Dr. İsa Kaya, 'İnşaat, emlak sektörü olarak durmak yok yatırıma devam' çağrısını yaptı.

Yücel Tayyarcan: Emlak sektörü zor süreçten geçiyor!

Ankara Çankaya'daki Beytepe Köyüm Emlak Sahibi Yücel Tayyarcan, emlak sektörünün zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Tayyarcan, “Üstüne bir de kayıt dışı emlakçılar eklenince işler daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor” dedi.

emlak hasar sektörü Haberi

emlak hasar sektörü

S&P'nin yayımladığı raporda, "Değerlendirmemizi, Türkiye'nin orta dereceli gelir seviyesi, değişkenlik gösteren ekonomisi ve düşük iş gücüne katılımını temel alarak yapıyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Raporda, Türkiye'nin emlak-hasar sigortacılık sektörünün orta dereceli endüstriyel ve ülke riskleri taşıdığı bildirildi. Sektörün 2014 ve 2015'te düşük seviyelerde büyüme göstereceği öngörülen raporda, sektörün son yıllarda kayda değer bir büyüme kaydettiği vurgulandı.


Raporda, bu büyümenin 2013 yılında artan fiyatlardan dolayı 2010-2011 yıllarında ise Türkiye ekonomisinin büyümesiyle sağlandığı belirtildi. Sektörün 2014 ve 2015 yıllarında yüzde 1, yüzde 3 civarlarında büyüme gerçekleştireceği öngörüldü.


Raporda, sektörün büyümesindeki yavaşlamanın ekonomik yavaşlamadan kaynaklandığı da...