05 / 05 / 2024

emlak kat malikleri muvafakatı

emlak kat malikleri muvafakatı

Bir apartman dairesinde iş yeri açılabilmesi için ilk olarak Kat Mülkiyeti Kanununun izin verdiği işlerden olması gerekiyor; daha sonra ise kat maliklerinden muvafakatname alınması gerekiyor...

Kat malikleri kurulu konferans yöntemiyle toplanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Birkaç yıldır binamızın yöneticiliğini yapıyorum. Bu yıl pandemi nedeniyle toplanamadık ancak ben video konferans yoluyla toplantı yapmayı teklif ettim. Bu dönemde video konferans yöntemiyle kat malikleri kurulu toplanabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 100 milyon TL'lik 2.dönemsel kira ödemesi tamam!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS72116 ISIN Kodlu, 369 gün vadeli, 100 milyon TL sermaye tutarı kira sertifikasının 2. dönemsel ödemesi tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama 154.9 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 91 gün vadeli, 154 milyon 962 bin TL nominal tutarlı kira sertifikasının nitelikli yatırımcıya ihracı tamamlandı.

Emlak Katılım 2020’ye 20,3 milyar TL aktif büyüklük ve 50 şubeyle imza attı!

Asırlık geçmişinden gelen güç ve sektörün en genç markası olmanın getirdiği dinamizm ile tekrar yola çıkan Emlak Katılım, 2020'yi başarılı bir biçimde tamamladı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 400 milyon TL'lik kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama, TRDEVKS32144 ISIN kodlu, 18 gün vadeli, 400 milyon TL tutarında kira sertifikası sattı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama 101.5 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama, TRDEVKS32136 ISIN kodlu, 46 gün vadeli, 101 milyon 500 bin TL tutarında kira sertifikası sattı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 105 milyon TL'lik kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 45 gün vadeli, 105 milyon 83 bin TL tutarında kira sertifikasının itfası tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihraç edecek!

Emlak Katılım Varlık Kiralama A.Ş 15 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak kira sertifikaları ihraç edecek.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 62 milyon TL'lik kira sertifikası itfası tamam!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın ihraç ettiği TRDEVKS12112 ISIN kodlu, 99 gün vadeli, 62 milyon 910 bin TL tutarında kira sertifikasının itfası tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik kira sertifikasının itfası tamam!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS12112 ISIN kodlu, 104 gün vadeli, 200 milyon 40 bin TL'lik kira sertifikasının itfası gerçekleştirildi. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama 95.5 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS32128 ISIN kodlu, 90 gün vadeli, 95 milyon 532 bin TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama 215 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS22186 ISIN kodlu, 33 gün vadeli, 215 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 210 milyon TL'lik kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen TRDEVKSA2014 ISIN Kodlu, 160 gün vadeli, 210 milyon 895 bin TL sermaye bedeli tutarında kira sertifikası itfası tamamlandı. 

emlak kat malikleri muvafakatı Haberi

emlak kat malikleri muvafakatı

Kat maliklerinden muvafakatname!

Bir apartman dairesinde açılması uygun olan ve olmayan işyerleri Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kimi işyerleri kat maliklerininin tümünden alınacak muvafakatname ile açılabiliyor.  Muvafakatname gerektiren işyerlerini açmak için, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınması gerekiyor. Peki nedir bu muvafakatname?


Muvafakatname, bir husus hakkında izin verildiğine ilişkin üzerinde bilgi bulunan yazılı belge olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre apartman dairesinde bir işyeri açmak için kat maliklerinden izin alınması gerekiyor. 


Tüm maliklerden muvafakatname aldıktan sonra tapuya cins değişikliği müracaatı yapılarak tapuya tescil ettirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde  muvafakatnameler geçici muvafakatname sayılıyor.


Bağımsız bölümler satılırsa yeni maliki bağlamaz. Buna karşın tapuya tescil ettirilmesi halinde yeni maliki de bağlıyor.


İş yeri kat malikleri muvafakatı örneği..


İşyeri açma muvafakatnamesi

Binamızın ...... nolu dairesinde .................................. "............." olarak faaliyet göstermesine muvafakat ediyoruz.


Malikler

1.nolu...